vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Adomány rászoruló nőknek

Tisztálkodási szerekkel megrakva 45 női táskát adtak át rászorulóknak a Gyergyó Területi Nőszervezet tagjai. Az elmúlt hetekben a Nemluxustáska kampányhoz csatlakozva gyűjtötték az adományokat.

Táskányi törődés. Szükség van rá

Májusban a Gyergyó Területi Nőszervezet is csatlakozott az országos Nőszervezet által meghirdetett Nemluxustáska nevű kampányhoz, amelynek az volt a célja, hogy segítsen azokon a nőkön, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, esetleg családi erőszak áldozatai vagy esetleg hajléktalanok.
45 táska gyűlt össze, mind tisztálkodószerekkel, higiéniai cikkekkel megrakva. Hétfőn a nőszervezet tagjai kiosztották az adományokat, elsőként a gyergyószentmiklósi hajléktalanszálló női lakóinak adták át a táskákat.
„Felejthetetlen élményben volt részünk, miközben az ott lakó nők, édesanyák meghatódottságát tapasztalhattuk” – fogalmaz közleményben a nőszervezet. A hajléktalanszállón örömmel fogadták az ajándékot, s hangsúlyozták: bármilyen adomány jól jön, hiszen költséges a hajléktalan anyák, nők, férfiak számára kialakított lakóhely fenntartása.
Az adományozás második állomása a gyergyószentmiklósi Szent Márton Alapítvány székhelye volt. A táskákat Székely Levente, az alapítvány elnöke vette át és biztosította az adakozókat arról, hogy az általuk működtetett Szeretetkonyhán naponta étkező lányoknak, asszonyoknak fogják átadni azokat. A nőszervezet tagjai köszönetüket fejezik ki mindazoknak, akik önzetlenül segítettek adományaikkal nőtársaikon.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb