Adomány az értelmi sérültek napközijének

113

Kicsivel több mint 3000 lej gyűlt össze az értelmi sérült gyermekek és fiatalok napközi otthonát működtető gyergyószentmiklósi Napsugár az Esőben Egyesület részére, a Szent Miklós Napok részeként szervezett VIII. Kárpát-medencei Disznótoros Főzőversenyen. Az összeget tegnap vette át Csata Kinga intézményvezető, rámutatva: a napközi megmaradásáért szervezett megmozdulások is igazolják, hogy az intézménynek helye van a városban.

Átadták az összegyűlt pénzt. Fontos adomány Fotó: Kertész László

Kertész LászlóMeleg ételért, kóstolóért cserébe ajánlhattak fel az egyesület részére kisebb-nagyobb összegeket a főzőversenyre kilátogatók, a karitatív akció pedig ezúttal is sikeresnek bizonyult: a szervezők tájékoztatása szerint a tavalyi 2500 lejhez képest 3036 lej gyűlt össze.
– Ez az év igencsak próbára tette az egyesületet, így mi is mindent igyekeztünk megtenni annak érdekében, hogy amennyire lehet, próbáljuk akadálymentesíteni a napközi otthon tevékenységét – mondta az összeg átadását megelőzően Nagy Zoltán, Gyer­gyó­szentmiklós polgármestere, hozzátéve, fontosnak tartják a város életében a tevékenység folytatását.
Az értelmi sérült gyermekeket és fiatalokat foglalkoztató napközit működtető Napsugár az Esőben Egyesület vezetője, Csata Kinga megjegyezte, mióta gondjai vannak az intézménynek, azóta folyamatosan tapasztalják a városlakók támogatását.
– Nyár óta érezzük a városlakók összefogását, ugyanakkor a megye több településéről és külföldről is érkezett támogatás. Ezek a megmozdulások erősítettek meg abban, hogy maradjak, mindemellett azt is igazolják, hogy ennek az intézménynek helye van a városban – fejtette ki, megjegyezve: amikor megtudták, hogy ők kapják a felajánlásokat, akkor derült ki, hogy – az érvényes működési engedély hiányából fakadóan – nem tudják elszámolni a megnyert pályázataikat, így az adományból számítógépeket és olyan eszközöket vásárolnak, amelyek a gyermekek és fiatalok fejlődését szolgálják.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek