Adomány a kishokisoknak

Korcsolyázva várják a kishokisok a nekik kijárót
95

Több ezer euró értékben kapott adományt a székelyudvarhelyi ifjúsági jégkorongcsapat a Székelyföldi Jégkorong Akadémiától és a Magyar Jégkorong Szövetségtől.

Korcsolyázva várják a kishokisok a nekik kijárót

Másfél év telt el azóta, hogy újraélesztették a szé­kely­udvarhelyi jégkorongozást, ma már több mint száz gyermek ölti magára rendszeresen a hokimezt és edz az udvarhelyi jégpályán. Az érdem, hogy a várost sikerült felrajzolni ismét a székely nemzeti sportként is aposztrofált jégkorongozás térképére elsősorban a csapatot felkaroló, a feltételek megteremtéshez anyagi és szakmai támogatást egyaránt nyújtó Székelyföldi Jégkorong Akadémia, a székelyudvarhelyi önkormányzat és a sportágat ugyancsak szívügyének tekintő helyi vállalkozók közötti kiváló együttműködésnek köszönhető. Az udvarhelyi önkormányzatnak a szerepét, példás hozzáállását méltatta a tegnap délutáni sajtótájékoztatón Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia ügyvezető igazgatója, aki személyesen hozta el a több ezer euró értékű felszereléseket.
– Úgy gondolom, hogy öt éven belül több mint 200 gyermek fog hokizni Székelyudvarhelyen. Egy nagyon erős toborzómunkát fogunk végezni a városban s a környező településeken is. Úgy érzem, néhány év múlva Udvarhely egyik legfontosabb utánpótlás-nevelő központunk lesz, és ehhez minden támogatást meg is adunk – fogalmazott Nagy, aki tolmácsolta a Szövetség üdvözletét is.
Az Akadémia – 4 ezer euró értékben – harminc darab játékos-, három rend kapusfelszerelést, a Magyar Jégkorong Szövetség pedig tíz játékos- és egy kapusfelszerelést, két darab kaput adományozott az udvarhelyi gyermekcsapatnak.
Az adományok átadásán jelen volt Hajdó Csaba vállalkozó, önkormányzati tanácsos, a novemberben megalapított Székelyudvarhe­lyi Városi Sportklub (VSK) kezdeményezője, aki elmondta: az Akadémia és a vállalkozók (Ing Service, Alt Techonolgies Kft.) a Csíkszeredában, Csíkkarcfalván tartott edzések, a meccsek kiszállá­si költségeinek fedezését is felvállalták, így az anyagi terhet, ha nem is teljes mértékben, de levették a szülők válláról. Az önkormányzat egyelőre az infrastruktúrát biztosította, megvásárolta a jégszőnyeget, elindította a pálya befedésének projektjét és a további működéshez a jogi keretet biztosító VSK létrejöttével az anyagi támogatásra is lehetőséget teremtett. Gálfi Árpád polgármester kijelentette: a városvezetésnek szívügye, hogy a jégkorongnak ne csak múltja, de szép jövője is legyen Udvarhelyen.

Lázár Emese

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.