Adomány a gyergyószentmiklósi kórháznak: Korszerű orvosi műszereket kapnak

53

Orvosi diagnosztikai műszereket és gyógyászati eszközöket adományoz a gyergyó­szent­miklósi kórháznak a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány. A gyermekgyógyászati és nőgyógyá­szati osztályokat, valamint az újszülöttgyógyászati, szemészeti és intenzív terápiás részlegekre kerülnek az új felszerelések.

Új generációs orvosi diagnosztikai műszerekkel és gyógyászati eszközökkel támogatja a gyergyószentmiklósi kórházat a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 212 000 euró értékben – adják hírül közleményben.
– Társadalmi felelősségvállalási tevékenységünkkel olyan projektek támogatását célozzuk, amelyeknek közvetlen hatása van a közösségek életére, ilyen kezdeményezés a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház támogatása is, hiszen hatékonyan hozzájárul a közösség jóllété­nek növeléséhez,” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.
Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány igazgatója azt mondta, tavaly a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak adományoztak közel ötvenféle gyó­gyászati eszközt, e kezdeményezés folytatása a Gyergyóba érkező adomány.
A gyergyószentmiklósi kórház gyermekgyógyászati és nőgyógyászati osztályai, valamint az újszülöttgyógyászati, szemészeti és intenzív terápiás részlegek több modern orvosi eszközzel és műszerrel gyarapodnak. Az adományozott eszközök, többek között, egy biomikroszkóp, 2 defibrillátor, 3 hordozható defibrillátor, 5 intenzív terápiás ágy, 2 inkubátor újszülötteknek, 4 Holter EKG-készülék, 2 pulzoximéter, egy vénakereső és még sok más szükséges gyógyászati eszköz.
Dr. Tölcsér Zsolt aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos elmondása szerint a vénakereső szabadalmaztatott átvilágítási technikájának köszönhetően, könnyebben és fájdalommentesebben találják meg a vénákat, ami leginkább a gyermekeknél és azon pácienseknél fontos, ahol a vénák nehezen érzékelhetők. A perifériás idegkereső és stimuláló készülék segítségével úgynevezett idegblokádokat végeznek, amellyel a műtéti terület biztonságosan érzésteleníthető, amellett, hogy a beteg számára ez a legkisebb megterhelést jelentő beavatkozás, ilyen eljárásra eddig nem volt lehetőség az intézményben.
Az újszülött- és gyermekgyó­gyászati osztályra érkező inkubátor, pulzoximéter és életfunkciót jelző monitor abban segít, hogy folyamatosan figyelni tudják a ki betegek állapotát.
– A kórház több osztályára érkező új, korszerű orvosi műszerek, az új eljárások bevezetésének lehetősége révén az adományozók támogatják a betegellátás színvonalának emelését kórházunkban – fogalmazott Ferenczy István a kórház igazgatója.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek