Adókedvezmény jövőre

Idén kell igényelni

86

Kisnyugdíjasok, fogyatékkal élők, valamint mezőgazdasági gépekkel rendelkező gyer­gyó­szent­miklósi lakók kaphatnak adókedvezményt a 2019-es évre. Ennek feltétele az, hogy még idén kell megfogalmazniuk erre vonatkozó igényüket.

Néhány napig lehet még adókedvezményt kérni Fotó: Lázár Hajnal

A gyergyószentmiklósi tanács korábbi döntése értelmében többféle adókedvezményben részesülhetnek azok a városlakók, akik bizonyos feltételeknek eleget tesznek. A mezőgazdasági és haszongépjárművek esetén azok tulajdonosai 50%-os adókedvezményre jogosultak. Amennyiben jogi személyről van szó, bizonyítani kell, hogy az alapító okiratba belefoglalták azon tevékenységeket, amelyek a haszongépjárművek birtoklását indokolják. Súlyos és halmozottan súlyos fogyatékkal élő személyek 100%-os adókedvezményben részesülhetnek az általuk birtokolt épületre és autóra. Kisnyugdíjasok a tulajdonukban levő belterületek adói esetén kérhetnek kedvezményt: 25%-os a kedvezmény azon személyek esetén, akik jövedelme a minimálbér és a minimálbér fele között van, 50%-os azoknak, akik jövedelme a minimálbér felénél kisebb.
A gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal adó- és pénzügyi osztálya felhívja az érdekeltek figyelmét, hogy még idén jelezniük kell igényüket, ha szeretnének élni az adókedvezményekkel.
Fórika Krisztina, a városháza szóvivője hangsúlyozta, az adókedvezmények mindegyikénél fontos, hogy az igénylő személynek minden egyéb adója legyen befizetve. Megjegyezte azt is, akik idén nem jelzik igényüket, nem lesznek jogosultak a 2019-es adókedvezményre.
A pénzügyi osztály arra kéri a lakosokat, lehetőleg december 21-ig rendezzék fizetnivalóikat a Fürdő utcai székhelyen, 27-én és 28-án is nyitva tartanak még, de bankkártyás fizetésre már nem lesz lehetőség.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek