2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Adakoztak a mentősök

Vasárnap este gurult be Gyergyószentmiklósra az Erdély Mentőcsoport mesebeli mentőautója. Az ünnepi díszbe öltöztetett mentőkocsit és az azt vezető Mikulást ámulattal fogadták a gyerekek. 

Jótékony akciót szervezett az Erdély Mentőcsoport karácsony előtt. A mentősök angyalként tértek vissza idén ápolt betegeikhez, azokhoz a családokhoz, ahol látták, hogy elkel a segítség.

– Azért vállalkoztunk erre, hogy azokkal az ajándékokkal, amelyeket a Hargita Megyei Mentőszolgálat alkalmazottai összegyűjtöttek a szegény családoknak – amelyekhez az idén kiszálltak – segítsünk nekik és egy kis örömet vigyünk a mindennapjaikba. Most Gyergyóban azért álltunk meg, mert a német barátainknak, a Rumanian Hilfe Egyesületnek köszönhetően meglepetést tudtunk szerezni a gyerekeknek is. A gyerekek félnek a mentőautóba beülni, ennek az akciónak köszönhetően talán megbarátkoznak kicsit vele. Ha majd egyszer tényleg be kell kerülniük a kocsiba, talán bátrabbak lesznek – mondta Péter Szilárd, a megyei mentőszolgálat vezetője, aki maga is Mikulás ruhába bújt és édességet osztogatott a gyerekeknek. Összesen 150 családnak, 353 személynek nyújtanak segítséget a mentősök ezzel a programmal. Valamennyi településen megálltak, ahol mentőállomás létezik, előbb átvették a helyi munkatársak által összeállított csomagokat és elvitték a kiválasztott családokhoz. Közben a gyerekeknek is meglepetést szerzetek minden településen.  

 


Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb