Ablakra, ajtóra van szükség

Magánszemélyek is segíthetik az Összefogás Házát

996

A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete cégek és magánszemélyek segítségét kéri. Az Összefogás Háza ugyanis jelenleg ablakok és ajtók nélkül várja a tavaszt – ezen változtathatnak az adományozók. Fikó Csaba, az egyesület tiszteletbeli elnöke elmondta: a több tucat ablak és ajtó megvásárlásához összesen 34 ezer euróra lenne szükség. A jótékonykodók magukra vállalhatják egy-egy ablak kifizetését, így segítve a mozgássérültek új székhelyének mielőbbi átadását.

Fotók: László F. Csaba

Közel egy éve lapunk arról számolt be, hogy a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének új székhelyét hamarosan befedik, de a sok kiadás miatt az adományozók segítsége kulcsfontosságú. Azóta sikerült befejezni a tetőszerkezeten a munkálatokat és az előzetesen becsült 25 ezer euró mínusszal sem kellett szembenézzen az egyesület.
Most azonban újabb fázisba ért az építkezés: ajtókra és ablakokra lenne szükség. Fikó Csaba, az egyesület tiszteletbeli elnöke elmondta: a több tucat ablak és ajtó megvásárlásához összesen 34 ezer eurót kellene összegyűjtsön a szervezet.
– Magánszemélyek és cégek segítségét kérjük: ha tudnak, vásároljanak ablakokat az új székhelyünknek. Minden támogató nevét felírjuk rájuk és úgy szereljük be ezeket. Bízunk a jóindulatban, és gondviselésben – közölte Fikó Csaba, aki tavaly még arról nyilatkozott, hogy szinte minden fázishoz adósággal látnak hozzá.
Mint kiderült: idén más a helyzet.
– Nem tartozunk senkinek. Mire befejeztük az épület befedését, minden kiadásunk megtérült. Köszönet az adományozóknak! Az Összefogás Háza tényleg összefogja az embereket – jegyezte meg az egyesület tiszteletbeli elnöke.

A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete a lehető legjobb minőséget választotta az ablakok és ajtók tekintetében. Fikó Csaba szerint a későbbi karbantartás miatt fontos mindez.
– A bejárati ajtót például fémből szeretnénk megcsináltatni, mivel a fával túl sok gond van. Kétévente újra kell festeni és csiszolni, nekünk pedig nem lesz pénzünk mindig kijavítani a hibákat. Sok munka áll előttünk, hiszen még az áramot és a vizet is be kell vezetni, de bizakodunk – ecsetelte Fikó Csaba, akitől azt is megtudtuk, hogy a szakemberek szerint 500-600 ezer euróra lesz szükség az épület befejezésére.
Az adományozással kapcsolatos további információkért a 0744–146479 vagy a 0722–250241-es telefonszámokon lehet bővebb tájékoztatást kérni.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek