2021, január 16, szombat.

A visszaosztott költségvetésről tájékoztattak

A gyergyószéki önkormányza­toknak visszaosztott költségvetésről tájékoztatott Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bar­ti Tihamér, valamint Kassay Pé­ter megyei önkormányzati kép­viselő. Az intézményekre és a beruházásokra vonatkozó költségvetésről később döntenek, a visszaosztott pénzek jóváhagyását azért tartották fontosnak, hogy a helyi testületek is el tudják fogadni saját költségvetésüket.

Barti Tihamér és Kassay Péter. Összegekről számoltak be Fotó: Kertész László

Gyergyószentmiklósnak összesen 240 ezer lejt hagytak jóvá, ebből 140 ezer lejt a városi kórház kapott, 40 ezer lejt pedig iskola utáni oktatásra a Batthyány Ignác Technikai Kollégiumnak ítéltek. Barti Tihamér megyei alelnök megjegyezte, ez az összeg nem elegendő ahhoz, hogy elindítsák a programot a tanintézményben, így a szülőkre és további támogatókra is szükség lesz a megvalósításához. A városnak jóváhagyott visszaosztásoknál maradva hozzátették: a Fogarasy Mihály Műszaki Szakközépiskola autószerelő-műhelyének fejlesztése már az előző években elindult, ennek folytatására pedig 25 ezer lejt hagytak most jóvá, emellett pedig a Csiky-kertet kívánja használhatóbbá tenni a helyi önkormányzat – ezt szintén támogatja a megye.
Borszéknek 250 ezer lejt hagytak jóvá a balneoközpont továbbfejlesztésére. Ditró 210 ezer lejt kapott, amelyből 185 ezer lejt útjavítási munkálatokra, 25 ezer lejt pedig az óvoda tatarozására költhetnek. Remetének a piac kialakítására 210 ezer lejt hagytak jóvá, Alfalu a kultúrotthon felújítására benyújtott pályázatának önrészéhez szintén ennyit kapott, csakúgy mint Csomafalva az óvodaprojektjére. Gyergyóújfalunak az egészségház és az utak felújítására, valamint kamerák felszerelésére 170 ezer lejt ítélt a megyei önkormányzat.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,312RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb