A veteránok letudták a havas ralit

127

Negyvenkilencen álltak rajthoz a francia–román–székely közös rendezésű, a veterán autók számára kiírt 2. Romania Téli Ralin. A hétvégén újabb viadalt rendeznek.

Látványos kanyarvétel a veteránok versenyén. Kontrollált csúszás Fotó: Dan Strauti

Második alkalommal tartották meg a Historic Winter Rally-t Ko­vász­nán és környékén. Az eseményt a franciaországi Aspromeca szervezte a sepsiszentgyörgyi Auto­crono SK és a Rival Racing segítségével. A versenyen negyvenkilenc veterán autós indult, tízen Belgiumból, harmincnyolcan Franciaországból érkezetek a megmérettetésre, egy páros pedig Magyarországról nevezett.
A Kovásznán és környékén péntektől vasárnapig tartott versenyre 163 kilométernyi gyorsasági szakaszt jelöltek ki a szervezők, a pályák minősége pedig remeknek bizonyult, ám pénteken egy, vasárnap két szelektívet töröltek a szervezők, így 127 kilométerre rövidült a szakaszok összhossza.
Összetettben Laurent Battut (Toyota Célica GT4) győzött Bernard Munster (Porsche 911) és Yvan Mirand (BMW 323 i Gr 2) előtt. A VHC4 csoportot Battut, a VHC2 kategóriát Munster, a VSH2 csoportot Patrick Henry de Frahan (Porsche 911), a VHRS kategóriát pedig Michel Carvalheiro (BMW 325 iX) nyerte. A versenyt egyébként a nevezők közül csak öten nem fejezték be.
Az Autocrono SK a hétvégén immár 11. alkalommal tartja meg a Kovászna Téli Ralit. Pénteken egy, szombaton öt, vasárnap négy szelektív vár a résztvevőkre, amelynek hossza összesen 138 kilométer. A versenyt Kovászna, Kommandó, Papolc környékén tartják. A nevezési listán 29 páros szerepel, tizenhárman Magyarországról, ketten Bulgáriából érkeznek a viadalra, a hazai ralisok közül pedig tizennégyen jelezték részvételüket.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek