A vásárlók is kipróbálhatták a hagyományos mesterségeket

Európai Kézművesség Napja Székelyudvarhelyen

100

Másodszor szerveztek hagyományos mesterségek bemutatójával egybekötött kézműves­vásárt Székelyudvarhelyen.

Elárulták a szakma fortélyait. Éléménydús hétvége Fotó: Nagyálmos Ildikó

Szépszámú érdeklődőt vonzott a Márton Áron térre – közismert nevén a Patkóba – az idén másodszorra megszervezett kétnapos kézművesvásár, amelyen többek között tojásírást, bútorfestést, guzsalyozást, kosárfonást, fafaragást, fazekasságot, nemezelést, csipkeverést és zsindelykészítést mutattak be a mesterek. A látogatóknak lehetőségük adódott elbeszélgetni a mesteremberekkel, miközben látványműhelyeikben gyakorlatban is megtekinthették és kipróbálhatták a szakmát.
Rigó Csilla viseletkészítő, főszervező elmondta: Molnár Attila, a Kolozsvári Magyar Napok szervezőjének felhívására csatlakoztak az Európai Kézművesség Napjához.
– A városlakók részéről is elég nagy érdeklődés volt, sok gyereket hoztak el, akik kipróbálhatták korosztályuknak megfelelően a különféle mesterségeket, megtapasztalhatták az alkotás örömét – mondta Rigó Csilla főszervező.
A vásárt nemcsak helyi mesterek, hanem csíkdánfalvi, sepsiszentgyörgyi, betfalvi, varsági és kilyénfalvi alkotók is gazdagították, akiknek portékáikat megvásárolhatták a látogatók.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek