szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A városlakók véleményét kéri: Gálfi Függetlenként is folytatná

Hogyan tovább? Párt nélkül, függetlenül…                                      Fotó: Gálfi Árpád Facebook oldala / Lőrincz Csaba

Megtartaná polgármesteri székét Gálfi Árpád. A székely­ud­varhelyi városvezető hétfő délután közösségi oldalán fordult a polgárokhoz, és azt kérdezi tőlük, hogy támogatnák-e a jövő évi önkormányzati választáson, amennyiben párttámogatás nélkül, függetlenként is vállalná a megmérettetést.

Nagyon fontos döntés előtt állok – írja Gálfi Árpád –, „hiszen a Magyar Polgári Párt országos vezetősége kizárt tagjai közül, így arra nem számíthatok, hogy pártszínekben indulhassak a jövő évi polgármesteri választáson”. A székelyudvarhelyi polgármester függetlenként szívesen folytatná az elkezdett munkát, de – mint kifejti Facebook-bejegyzésében – ehhez meg kell győződnie arról, hogy a város szavazóinak széles körű támogatására számíthat. Nem óhajt szokványos közvélemény-kutatást folytatni, amikor önkéntesek kopogtatnak be a lakásokba, hanem egyszerűen a közösségi oldalán kérdezi meg a lakókat. A helyeslést a tetszik gomb megnyomásával és egy megosztással lehet jelezni. A hétfő délután közzétett bejegyzéshez tegnap kora délutánig 578-an szóltak hozzá, 685-en osztották meg és 2000-en lájkolták.

A kizárás története
Korábban lapunkban is írtunk arról, hogy az MPP országos elnöksége szeptember 18-án egyöntetű döntéssel kizárta a párt tagságából Gálfi Árpádot. Székelyudvarhely polgármestere, aki a politikai alakulat városi elnökének tisztségét is betöltötte, fellebbezett a határozat ellen, ám október 5-én, az MPP Etikai Bizottságának gyűlésén, a korábbi elnökségi döntés értelmében, megerősítették a kizárást. „Az MPP-ben végzett több mint egy évtizedes kitartó munkámat nem sajnálom. Meggyőződésből tettem mindent és nem érdekből. Bármit hoz a jövő, én mindig azt az értékrendet szeretném képviselni, amit a Magyar Polgári Párt vallott magáénak akkor is, ha azt a gyakorlatban, az életben nem mindig sikerült látványosan képviselnie a pártnak cselekedetekkel. Én megmaradok – nem csak szlogenek szintjén – az igazság pártján, és a jövő majd igazolni fogja, hogy melyek voltak a helyes vagy helytelen döntések” – írta közösségi oldalán a gyűlés napján Gálfi.
A 2016-ban az MPP-EMNP koalíció győzteseként polgármesterséget nyert Gálfi és a párt helyi szervezete közötti konfliktus július közepén vált nyilvánossá, amikor egy viharos gyűlésen leváltották őt a a helyi MPP éléről. Akkor – Gálfi távollétében – új elnökséget is választottak a jelenlévők, Mike Levente önkormányzati tanácsos vezetésével. A félreállított elnök szabálytalanságokra hivatkozva megfellebbezte a döntést, de az új elnökséget – mint kérdésünkre Mike Levente új elnök közölte – az országos elnökség is támogatja.

Az MPP-nek biztosan más jelöltje lesz
Azt is megtudtuk Mikétől, hogy a jövő évi helyhatósági választásokon teljes tanácsosi listával indulna a székelyudvarhelyi MPP, és polgármesterjelöltjük is lesz. Konkrét nevet nem kaptunk, Mike azt mondta, hogy a személyekről a tagság dönt a következő időszakban.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb