A városfejlesztési stratégia készítőit is sikerült meglepni

75

Közvitára bocsátotta a polgármesteri hivatal bő két hete a város 2015–2020-as fejlesztési stratégiáját, csak erről elfelejtették értesíteni a nyilvánosságot. Mint már írtuk: nem jutott el a lakosokhoz az információ, de a városi tanács tagjai sem tudtak róla. Sőt kiderült, hogy a stratégiát elkészítő munkacsoport tagjai is a sajtóból értesültek a fejleményekről.

Április 15-én kapott széles körű nyilvánosságot, hogy két héttel korábban a polgármesteri hivatal közvitára bocsátotta Székelyudvarhely 2015–2020-as időszakra vonatkozó Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáját a Városháza honlapján. A szóban forgó tervezetet elkészítő RegioConsult csapata is reagálni kívánt az ügyre.
Szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben kijelentik: „A stratégia készítőiként meglep minket, hogy erről a sajtóból kell értesüljünk, bár a hivatal részéről jelezték, hogy a szerződés értelmében lesz egy közvita. A dokumentumot már hónapok óta átadtuk a polgármesteri hivatalnak, és nyomatékosan kértük a megbízóinkat 2015-ben, hogy a közvitát kezdjük el, és zárjuk le a múlt év folyamán, nem szeretnénk, ha egy ilyen fontos dokumentum a kampánycsaták részévé válna.”
A RegioConsult kommünikéjéből kiderül, hogy a stratégia készítésének folyamata során munkatársaik számos konzultációt folytattak vállalkozókkal, civilszervezetekkel, különböző társadalmi csoportokkal, és számos szakembert vontak be különböző területekről. Viszont Bunta Levente polgármester (aki egyébként projektvezetőként van feltüntetve a stratégiában – szerk. megj.) egyetlen nyilvános konzultáción sem vett részt, és az elmúlt másfél évben csupán egyszer volt alkalma a csapatnak egyeztetni a stratégia kapcsán Székelyudvarhely első emberével – írja a dokumentum. A közlemény hangsúlyozza, a cél az volt, hogy olyan dokumentum szülessen, ami érdemben segítheti Székelyudvarhely és Udvarhelyszék fejlődését. „Úgy gondoljuk, hogy a város fejlesztési stratégiája nem pusztán azért készül, hogy pályázni lehessen, hanem a város hosszú- és középtávú jövőképét kell tartalmaznia, és ezáltal irányt mutatnia a mindenkori városvezetés számára. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megtörténjen egy sokoldalú és alapos közvita, megadva a lehetőséget minden városlakó és szervezet számára, hogy megfogalmazza a jövőképre és a fejlesztési irányokra vonatkozó elképzelését” – írja a RegioConsult csapata. Mint írják, a stratégia készítői örülnek, hogy végre nyilvánosságra került a dokumentum, és minden észrevételt, konstruktív hozzászólást szívesen vesznek, ezeket megpróbálják beépíteni a dokumentumba. A visszajelzéseket az office@regioconsult.ro e-mail címen várják.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek