A vakációban mindennap lehet sízni

72

Kiváló hóviszonyokról számoltak be azok, akik az elmúlt napokban a Bogdán sípályán jártak. A Bucsin-tetőtől nem messze található síközpont kedden nyílt meg, két pálya fogadja a sízni, hódeszkázni, szánkózni vágyókat.

Nem sokat havazott az elmúlt időszakban, így hetek óta megállás nélkül dolgoztak a hóágyúk a Bogdán Sí- és Szabadidőközpontban, amely a Bucsin-tetőtől Parajd irányába haladva a 15-ös kilométerkőnél található. A környező hegyoldalak csupaszok, de a Bogdán-tetőt hó fedi, így kedden megnyitották a síközpontot.
Két sípálya áll a turisták rendelkezésére, mindkettő tányéros sífelvonóval és hóágyúkkal van ellátva. A Bogdán 1 sípályát (760 m) haladó sízőknek, a Bogdán 2 sípályát (560 m) pedig a kezdőknek ajánlják. A vendégek igénybe vehetik a sí- és snowboard-kölcsönzőt is. Akik nem síznek, azok műanyag szánkókkal csúszhatnak.
Gyerekeknek síoktatás is van, s a sízők a menedékházban melegedhetnek. A központ a vakáció ideje alatt mindennap nyitva tart. Az év utolsó napján 10-től 15 óráig várják a téli sportok kedvelőit, január 1-jén pedig déltől 17 óráig. Más napokon 10-től 17 óráig tartanak nyitva. A vakációt követően egyébként pénteken, szombaton és vasárnap üzemel a sípálya.
Tegnap 25 cm-es hórétegről számoltak be, a sípályák minősége jó. A Bogdán sípályák használatára egynapos jegy ára felnőtteknek 60 lej, 60 évnél idősebbeknek és 6–13 éves gyerekeknek 45 lej, 6 évnél kisebb gyerekek számára ingyenes, viszont ők csak szülői felügyelettel használhatják a felvonót. Az érdeklődők minden fontos információt megtalálnak a www.schi-bogdan.ro honlapon.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.