A vágy villamosára hív a Figura

Holnap bemutató

21

Ezt a szöveget kizárólag a Figurával tudtam elképzelni – fogalmazott a gyergyószentmiklósi színtársulat következő előadásának rendezője, Botond Nagy. Holnap este 7 órától tartja következő nagytermi bemutatóját a Figura, ahol Tennessee Williams: A vágy villamosa című drámáját tekintheti meg a nagyérdemű. A rendező rámutatott: több szempontból is fontos, hogy megnézzék a gyergyóiak az előadást, ezért reméli, hogy sokan élnek a lehetőséggel.

Bartha Boróka, Kali Ágnes és Botond Nagy. Különleges előadás Fotó: Kertész László

Korábban többször is dolgozott már a Figura társulatával Botond Nagy, elmondása szerint pedig A vágy villamosa is egy igazi színészközpontú darab, ahol például a főszereplő Blanche Du Boist alakító Bartha Boróka kiteljesedhet, és „tehetsége teljes arzenálját színpadra tudja vinni”. Megjegyezte, a homoszexualitás kérdését is érinti a 16 éven felülieknek ajánlott darab, és reméli, hogy az előadás által akár nyitni is lehet az elfogadás irányába.
– Mi történik, ha egy zárt helyre megérkezik egy idegen, aki teljesen más, mint mi? Egy problémás emberről van szó, a kérdés pedig az, hogy miként tud viszonyulni hozzá a környezete? – vázolta fel az előadás fontosabb kérdéseit Kali Ágnes dramaturg, hozzátéve: igyekeztek nem a helyszínekhez kötni az eseményeket, sokkal inkább inspirálónak bizonyult az úgynevezett befelé fordulás és az ehhez való alkalmazkodás kérdése. Elhangzott, az agresszivitás, illetve a családon belüli erőszak témája is megjelenik a darabban.
A szerepét illetően Bartha Boróka azt mondta, sokkal keményebben kellett dolgoznia, mint máskor, a próbafolyamat során pedig az általa alakított nő igazságát próbálta meglelni.
– Nem orvosi szempontból közelítettem meg a szerepet, hogy milyen is egy pszichopata, hanem az érzékeny pontokat igyekeztem fellelni, hogy mitől válik azzá – részletezte.
A darabban még Szilágyi Míra, Faragó Zénó, Kolozsi Borsos Gábor, Dávid A. Péter és Gedő Zsolt kapott szerepet, akik egyaránt a szöveg különlegességére mutattak rá.
Jegyek válthatóak munkanapo-
kon 15 és 19 óra között, vagy félórával az előadást megelőzően, a művelődési ház előcsarnokában található jegypénztárnál. Mindemellett a www.biletmaster.ro oldalon is lehet jegyet vásárolni. A bemutató után egyébként következő alkalommal november 5-én játsszák a darabot.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek