A Volánt választotta a MAC

Taktikázik a MAC Budapest a jégkorong MOL Liga negyeddöntőjében, és váratlant húzott: ellenfélnek ugyanis a Fehérvári Titánokat választotta. A fővárosi alakulat így felvállalta azt a rizikót, hogy a fehérváriak esetleg EBEL-es játékosokkal erősítenek.

A legutóbbi szezonban izgalmas párharcot vívott a MAC a Fehérvárral

Kiválasztották a jégkorong MOL Liga alapszakasz első három helyen végzett alakulatok ellenfeleiket a negyeddöntőre. Mint ismert, az alapszakaszt követően az első három helyezett, helyezési sorrendben, ellenfelet választott az 5–8. helyezettek közül.
Elsőként a sorozat címvédője és egyben az alapszakasz győztese választott. A DVTK Jegesmedvék pedig a Ferencvárosi TC-t választotta. A sorrendben a MAC Budapest következett, amely váratlant húzott, hiszen a Fehérvári Titánokra esett a választásuk. Majoross Gergely alakulata így rizikózott, hiszen a fehérváriaknak megvan a lehetőségük arra, hogy az EBEL-es keretből is leküldjenek játékosokat a párharcra. A tavalyi idényben a felek az elődöntőben találkoztak, és ott hét meccsig gyűrték egymást. A MAC akkor az EBEL-es játékosokkal megerősített Fehérvárt összesítésben 4–3-ra győzték le.
Harmadiknak az Újpest választott, akik a Dunaújvárost húzták, így a negyedik helyen végzett Debreceni HK-nak a Brassói Corona maradt.
A párosítás: DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC, MAC Budapest – Fehérvári Titánok, Újpest – Dunaújvárosi Acélbikák, Debreceni HK – Brassói Corona.
A negyeddöntők első mérkőzéseit február 14-én, kedden játsszák, a folytatásban pedig kétnaponta lépnek jégre a csapatok, tehát 16-án, 18-án és 20-án biztosan rendeznek találkozókat, az esetleges mérkőzéseket pedig 22-én, 24-én és 26-án tartják. Az első három párharc – DVTK–FTC, MAC–Fehérvár, UTE–DAB – váltott pályaválasztás mellett zajlik az egyik fél negyedik győzelméig. A Debrecen és a Brassó kettőt játszik Magyarországon, majd kettőt Erdélyben, az esetleges 5. és 7. meccset Debrecenben, a 6.-at Brassóban rendezik.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,241RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gom…

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gombóc levest jó sok tormával, töltsünk kolbászt újszékelyi módra. Ha kíváncsi rá, hogy mi a lecsi-pecsi,...