A turisztikai szolgáltatók a szezon indítására készülnek

Színes programok várják a Tusnádfürdőre látogatókat

113

Tusnádfürdő Hargita megye egyik legismertebb turisztikai települése, amely nemcsak természeti adottságainak köszönheti népszerűségét, de egyedülálló kezelőbázisai és széles palettájú programjai is évről évre kirándulók tömegét vonzzák a hegyekkel körülölelt kisvárosba. A medvék elszaporodása sem riasztja vissza a látogatókat, sőt vannak, akik különleges attrakciónak tekintik a velük való találkozást.

 

Közkedveltek a sétavonatos kirándulások                                                                      Fotó: Wolfgang Gassner

A vírushelyzet miatt Tusnád­fürdő idegenforgalmában is kényszerszünet következett be az utóbbi három hónapban. Ez idő alatt a szállodáknál felújításokat végeztek és felkészültek a nyári szezonra, ami ígéretesen indult, ugyanis több száz foglalás van már július elejétől a hotelekben, és a kisváros turistaprogramjainak szervezői is nagyon várják a látogatók érkezését. Molnár Ákos, a Tusnád szálloda igazgatója lapunknak elmondta: az utóbbi időben nyitás előtti felújításokat végeztek a hozzájuk tartozó szállodákban. A Tusnád hotelben 10 szobát újítottak fel és homlokzati javításokat végeztek, az O3Zone hotelben pedig kimeszelték a recepciót és egyes szobák teraszaira új kerti bútorok kerültek.
– Július 1-jén a hotel és a kezelőközpont is kinyit, ha addig nem születnek újabb törvénykezések erre vonatkozóan. Nagyon remélem, hogy a vendéglők működése is beindulhat ezzel egy időben, egyébként a vendégek csak szobaszerviz szolgáltatásként rendelhetnek a konyháról – fogalmazott az igazgató. Mint rámutatott: a kezelőbázis egyedülálló szolgáltatásokkal várja vendégeit, az országban itt van az egyedüli szén-dioxidos borvízmedence, és olyan kezelési eljárásokat alkalmaznak, mint: kinetoterápia, hidrokinetoterápia, elektroterápia, masszázsterápia, hőterápia, hidroterápia és hidro­masszázs. A vendégek érkezésekor a balneológus összeállít egy kezelési csomagot, a látogatók ez szerint vehetik igénybe a kezelőbázis szolgáltatásait.

Színes turistaprogramok
A Tusnádfürdőre látogatók programok színes palettájából is válogathatnak: lehetőségük van felfedezni a várost a Tusnád Express sétavonaton utazva, meglátogatni a Szent Anna-tavat a Szent Anna Express utasaiként, vagy extrémebb igényeiket kielégítve szafaritúrákon is feltérképezhetik a környék látnivalóit, élővilágát. Gassner Wolfgang Norbert programszervező elmondta: céljuk, hogy azok a turisták is, akik hosszabb ideig tartózkodnak itt, minden napra találjanak maguknak szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget.
– A sétavonatozás minden korosztály által kedvelt, hiszen bemutatja a város látnivalóit, mint a Wellness Központ, Csukás-tó, Olt hídja, Fiatalság forrása, mofetták stb. – mutatott rá a programszervező. Hozzátette: egyik legextrémebb programnak a szafaritúra bizonyul, ami többórás program, és Tusnádfürdőről Bükszád felé haladva érintetlen erdei részeket mutat be. – Meglátogatunk egy borvízforrást és egy II. világháborús bunkert, de gyermekprogramokat, mint puskával, nyíllal lövés, gyíkfogás is magában foglal, illetve gyalogtúra és piknikezés is része a programnak, sőt őzeket, rókákat, esetenként medvét is láthatnak a résztvevők. Sokan a lánctalpas tankszerű járművel való kirándulást választják alternatívaként, ami esős időben a legizgalmasabb – sorolta a szervező.
– Mindemellett népszerűek a mikrobuszos kirándulásaink is Parajd, Szováta, Gyilkos-tó, Csíkszereda, Szent Anna-tó, Bálványos útvonalakon – jegyezte meg Gassner Wolfgang Norbert. Újdonságok és filmek a programokról a VisitTusnad.ro Facebook-oldalon találhatók, online foglalni pedig a www.tusnad.bookonline.ro, telefonon is könnyen megtekinthető weboldalon lehet.

A fiatal korosztály által kedvelt élménypark
Ugyancsak nagy népszerűségnek örvend a Csukás-tó partján felépített élménypark, amely 2013 óta gyermekek, családok sokaságát vonzza. A csodaszép környezetben elhelyezkedő park hatféle akadálypályával várja látogatóit, ezek használata pedig magasság függvénye, leginkább a 7–13 éves gyerekek körében közkedvelt szórakozási lehetőség.
– Az élménypark szolgáltatásai nemcsak szórakozási meg játéklehetőségként szolgálnak, de csapatmunkát, együttműködést is igényelnek, ahol a gyermekek saját félelmeikkel szembenézve győzhetik le az akadályokat, életre szóló élményt szerezve az itt elöltött idő alatt – fogalmazott a park tulajdonosa, Petrescu Marian. Hozzáfűzte: a legnagyobb forgalom gyermektáborok idején van az élményparkban. Bővebb információ az élményparkról és a foglalásról a https://club-aventura.ro/en/ honlapon található.

Különleges élmény az állatok megfigyelése
Sokan szeretik a természet közeliséget, akiknek az állatok megfigyelése a saját környezetükben különleges élményt jelent, ezeket a turistákat a medvék vonzzák Tusnádfürdőre. Máté Bence Oscar-díjas természetfotós két medve­lest is épített az utóbbi években, a tusnádfüdői 20, a Szent Anna-tó közelében található pedig 45 személyes.
– Vendégeink nagy része 35 és 65 év közötti látogató, akik 2-3 napot töltenek a turisztikai kisvárosban leginkább a természeti szépségek és a nagy vadfaj, a medvék megtekintése céljával – mondta el lapunknak Szin János medvepásztor, aki azt is közölte, hogy a medve soha nem támadt meg egyetlen csoportot sem, sőt nem is veszélyes az emberre, ha az nem provokálja az állatot. Bővebb információ a medveles.hu weboldalon elérhető, ahol online foglalás is lehetséges.

Izgalmas program a tányértalpúak megfigyelése                                                                     Fotó: medveles.hu

Barabás Emőke

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.