A tulajdonosok még jelentkezhetnek

Elszállítják a gazdátlan autókat Székelyudvarhelyen

234

Idén is folytatja a gazdátlan autók felkutatását és elszállítását a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség. Nemrég négy, régóta közterületen veszteglő járművet vittek el. A városban egyre nehezebb a parkolás, ezért nagy könnyebbség, ha felszabadul néhány hely.

Árván hagyott autók. Rendet tenne a helyi rendõrség

Közösségi oldalán számolt be a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség a járművek elszállításáról, legutóbb novemberben bonyolítottak le hasonló akciót. A helyi rendőrség folyamatosan igyekszik feltérképezni az „ott felejtett” autókat. Ezeket megpróbálják beazonosítani, azután felszólítják a tulajdonosokat, ha 10 napon belül nem jelentkezik senki, gazdátlannak nyilvánítják az autót, és jöhet az elszállítás.
Ezúttal egy Opel Astrát a Szent János utcából, egy Hyundai Sonatát a Hársfa sétányból, egy BMW 3-ast a II. Rákóczi Ferenc utcából és egy Daewoo Cielót az 1918. December 1. utcából szállítottak el. A járművek listáját január 29-én hozták nyilvánosságra, attól számítva 30 nap áll a tulajdonosok rendelkezésére, hogy visszaigényeljék elszállított autóikat. A lajstrom a polgármesteri hivatal üzenőfalán is tanulmányozható, a járműveket pedig egy, a hivatallal együttműködési szerződésben álló kereskedelmi egységnél őrzik – tájékoztatott Bodrogi Előd, a helyi rendőrség környezetvédelmi osztályának munkatársa. Azt is megtudtuk, ha nem jelentkeznek az autókért, azok a város tulajdonába kerülnek, további sorsukról pedig polgármesteri határozattal döntenek majd.
A helyi rendőrség közleménye szerint az elszállítás helyszínén tartózkodó városlakók pozitívan véleményezték, hogy foglalkoznak a gazdátlan, közterületen „felejtett” járművek által okozott gond kezelésével. Bodrogi Előd hangsúlyozta, hogy a lakosság is jelezheti az elhagyott autókat, akár személyesen, de telefonon is, továbbá írhatnak a helyi rendőrség közösségi oldalára, vagy akár az Udvarhely Ma applikációt is használhatják erre a célra.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek