A tőzsdén csökkentenék a költségeket

87

Először fogalmazták meg össze­hangoltan céljaikat Szé­kely­föld vállalkozói egyesületei kedden, a Csíkszere­dá­ban tartott tanácskozásukon. A csík­sze­re­dai, a szé­kely­ud­var­he­lyi, a gyer­gyó­szentmiklósi és a sep­si­szent­györgyi vállalkozókat tömörítő egyesületek már konkrét közös projektek megvalósításában is gondolkodnak, többek között tőzsdén vásárolnák közösen a gázt és az elektromos energiát.

Rezsicsökkentési együttműködés, oktatási, képzési lehetőségek, közös rendezvények szervezése képezi majd a közös munkát – állapodtak meg az érintettek a keddi csíkszeredai megbeszélésen. Hargita megyéből a Csíki Vállalkozók Egyesülete (CsVE), az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozók Egyesülete (UKKSZ) és a gyergyószentmiklósi ARBOR Vállalkozók Szövetsége volt jelen. A Hargita, Kovászna és Maros megyei vállalkozókat tömörítő Székelyföldi Vállalkozók és Egyesületek Szövetsége (SZVESZ), továbbá több sepsiszentgyörgyi székhelyű egyesület is részese az együttműködésnek.
A megbeszélés egyik legfontosabb hozadéka, hogy eldöntötték: mostantól szorosabban, költséghatékonyan és a programjaikat összehangolva dolgoznak együtt. Ehhez rendelnek hozzá közösen szervezett képzéseket, amelyek közül az első az online marketinget ismertető előadássorozat lesz. A tanácskozáson felmerült továbbá annak az ötlete, hogy olyan kurzusokat szervezzenek, amelyeken a nők vállalkozási kedvét is növelhetik – tájékoztatott Márk Csucsi Róbert, a CsVE elnöke.
A rezsicsökkentéssel kapcsolatban is közös nevezőre jutottak a vállalkozók. A jó minta adott, ugyanis a székelyudvarhelyi vállalkozók egy csoportjának már van erre irányuló tapasztalata, és tavaly kifejezetten költséghatékonyan működött a rendszer.
– Az utóbbi időszakban liberalizálták a gáz- és villamosenergia-piacot. A vállalkozások tömörülnek, és megbíznak egy brókercéget, amelynek a segítségével igyekeznek jobb energia- és gázárakat kialkudni a tőzsdén. Ez már jól működő és átlátható rendszer, az udvarhelyiek pedig sikeresen alkalmazták – mutatott rá Márk Csucsi Róbert.

Márk Boglárka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.