A továbbtanulás motivál

Alapképzés után sem áll meg az élet

1 939

A nyár sokaknak az egyetemi feliratkozást, másoknak pedig az egyetemi alapképzés befejezését jelenti, és mint kiderült: a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Karán az alapképzést végzettek java tanulmányait mesterképzésen is folytatja.

Keresztes Barbara

Három év alapképzés időszaka hamar elröpül – vallják a megkérdezett egyetemisták, köztük Keresztes Barbara is, aki a humántudományok szakon végzett. Kérdésünkre elmondta: már friss érettségizőként eldöntötte, hogy a jövőjét román–angol szakon alapozná meg, mivel mindig is vonzotta a tanári pálya és a nyelvtanulás.
Neki a romántanárnője ajánlotta, hogy iratkozzon be a Sapientiára, és mint Keresztes Barbara elmondta, nem bánta meg a döntést, nem csak azért, mert a saját megyéjében, úgymond helyben végezhette el tanulmányait, hanem azért is, mert az itt kapott képzés minősége messze felülmúlta az elképzeléseit.
– Olyan, mint egy valódi család – jellemezte az egyetemet, amit bárkinek ajánlani mer, akárcsak az általa végzett szakot, amiről úgy véli, hogy minden írni, olvasni szerető embernek, és angol, román nyelvet tudni és tanítani vágyó személynek érdemes elvégezni.
Az egyetem vonzereje, a tudás bővítése és elmélyítése, valamint a szakmai fejlődés a hároméves alapképzés után sem múlik el, ezért sokan a mesterire is visszairatkoznak, akárcsak Keresztes Barbara, aki hasonlóan más friss mesterisekhez, nagy reményekkel vág bele a mesteribe.

Vlaicu Lajos

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek