csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A törvénytelenül beépített erkélyek szúrtak szemet

Módosítani kell a gyergyószent­mik­lósi tömbházfelújításra vonatkozó pályázatokat. A törvénytelenül beépített erkélyek miatt emelt kifogást a pályáztató.

A felújításra még várni kell Fotó: Kertész László

Az elmúlt évtizedekben nagyon sok gyergyószent­mik­lósi tömbházlakás erkélyét beépítették, azt remélve, hogy így melegebb lesz a lakás. A többség azonban ezt bármiféle engedély nélkül tette. Éppen ez okoz most problémát. Az önkormányzat benyújtotta 29 tömbház felújítására vonatkozó pályázatát a Központi Fejlesztési Régióhoz, azonban a pályáztató a törvénytelen építkezések miatt nem fogadta el azokat.
Nagy Zoltán polgármester azt mondta, a törvénytelenül beépített erkélyek, valamint az engedély nélkül szigetelt lakások miatt most módosításra van szükség. A lakástulajdonosi társulásoknak vállalniuk kell, hogy megoldják a problémát, két lehetőségük van: vagy minden egymás fölött levő erkélyt beépítenek, vagy mindenki lebontja a már beépített részt. Az érintett lakókkal elkezdte az egyeztetést az önkormányzat, mindenhol meg kell születnie az egységes álláspontnak, azt követően tudják majd újból benyújtani a pályázatokat. A városvezető hangsúlyozta, a lakók együttműködésére van szükség, hogy haladjon az ügy, valamint a megértésükre is, hiszen az előzetesen tervezetthez képest lassabban haladnak a dolgok.
A polgármester megjegyezte, a jövőben nagyobb figyelmet fordítanak majd a tömbházakon végzett beavatkozásokra, hiszen ezeknek igen komoly következménye is lehet – mint például a jelenleg kialakult helyzet –, emellett pedig a nem megfelelő minőségben elvégzett munka akár veszélyes is lehet.
Arra vonatkozóan, hogy mikor lehet a pályázat eredményhirdetésére számítani, Nagy nem tudott választ adni. Mint elmondta, tavaszra remélnek eredményt. A polgármester bizakodó, úgy véli, jó esély van a kedvező elbírálásra, hiszen pluszpontokat jelent az a tény, hogy távfűtés van a lakások többségében, valamint az is, hogy Gyergyószentmiklós hideg vidéknek számít.
Gyergyószentmiklóson egyébként az elmúlt két évben alakultak lakástulajdonosi társulások annak érdekében, hogy a tömbházak felújítására pályázzanak. Az önkormányzat szakcéget bízott meg a dokumentáció összeállításával, a tömbházak felmérése és a lakókkal való egyeztetés már tavaly tavasszal elkezdődött és hónapokon át tartott, hiszen a költségszámítások után sok helyen lemondtak egyes munkálatokról a kiadások csökkentése érdekében.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb