2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

A tévéközvetítések után járó díjak

A Román Kézilabda Szövetség szétosztotta a férfi kézilabda-bajnokságban szereplő klubok között a televíziós közvetítésekből járó díjakat. A pénzeket helyezések alapján osztották ki – ahogy más sportágakban is szokták. A Székelyudvarhelyi KC nem gazdagodott meg. Bánhatják az elrontott rájátszást.

A pénzdíjban is megérződött az SZKC Torda elleni rájátszásbeli veresége Fotó: Csedő Attila
A pénzdíjban is megérződött az SZKC Torda elleni rájátszásbeli veresége Fotó: Csedő Attila

[dropcap]N[/dropcap]em kapott sok pénzt a tévéközvetítési díjak visszaosztásából a Szé­kely­udvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata. „Ha valaki azt hinné, hogy a klub ebből meggazdagodott, vagy a költségvetése jelentős hányadát tenné ki az összeg, az nagyon téved” – áll a klub hivatalos honlapján.
A férfikézilabda román bajnokság mérkőzéseit, illetve a Románia-kupa találkozóit is a Digi Sport tévétársaság közvetítette Romániában az elmúlt idényben. A szakszövetség megkapta a szerződésben szereplő juttatást, melynek egy részét leosztotta a kluboknak. A végső rangsor volt a döntő, nem pedig az, hogy ki mennyiszer szerepelt a képernyőn. Ez amúgy bevett szokás szinte minden sportágban, hogy a rangsor alapján osztanak díjakat. Így van ez például a román labdarúgó-bajnokságban is.
Amennyiben az utóbbi lett volna a mérvadó, akkor a Székelyudvarhelyi KC az elsők között lett volna, hiszen a csapat az egyik legtöbbször „mutatott” gárda. Számszerűen 19-szer tűzte műsorára a tévétársaság az SZKC összecsapásait: az őszi szezonban kilenc, a tavasziban hat, a rájátszásban egy, míg a Románia-kupában három mérkőzést sugároztak. „Az együttes kasszájába – a közzétett adatok szerint – 16 ezer lej jut a tévéközvetítésekből, amit ha elosztunk, azt eredményezi, hogy átlagosan 850 lejt kapott a Székelyudvarhelyi KC egy összecsapásért, amikor képernyőre került” – írja az szkc.ro
A legnagyobb összeget a bajnok Nagybányai Minaur kapta, 35 ezer lejt, őt követi a Bukaresti CSM 31 ezerrel, míg a Bukaresti Dinamo 27 ezret kasszírozott. A soron következő szezonban is a Digi Sporttal kötött szerződést a szövetség.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb