A testmozgást népszerűsítik

Családi sportnapok

183

Javában zajlanak a Családi Sportnapok programjai Gyergyó­szent­miklóson. Hétvégén megtartották a nyílt erdélyi íjászversenyt, valamint a lezárt főtéren mozgássérültek és egészségesek együtt ügyeskedtek. A hagyományos biciklis felvonulás is megvolt, s tegnap elkezdődött a csapatok vetélkedője.

Az eső sem riasztotta el a bicikliseket a felvonuláson való részvételtől. Kritikus tömeg

A nyílt erdélyi íjászversenyt eddig a decemberi városnapok alatt szervezték, idén viszont ezzel kezdődött a Családi Sportnapok rendezvénysorozata. A Csiky-kertben gyülekeztek az Erdély több településéről érkezett íjászok, és különböző próbákon mérték össze tudásukat. Vasárnap ismét lezárták a főteret. A Miénk itt a tér programot ezúttal a polgármesteri hivatal közösen szervezte a Gyulafehérvári Caritas Esély programjának működtetőivel. A rendezvényt egyrészt a mozgássérülteknek szánták, hiszen volt kerekes székes verseny a park körül, másrészt egészséges személyek is kipróbálhatták, milyen kerekes székből kosarazni, mankókkal focizni, bekötött szemmel, pálca segítségével közlekedni. A mozgás- és érzékszervi sérülésekkel élők élethelyzeteit próbálhatták ki. Egészségesek és sérültek együtt hódolhattak ezúttal a mozgás örömének, csapatban és egyénenként ügyeskedhettek.
A sportnapok rendezvénysorozata hétfőn is folytatódott, megtartották a már hagyományos Critical Mass elnevezésű tömeges kerékpáros felvonulást. Az esemény az előző években igen népszerű volt, és ez nem változott az idén sem, nagyon sokan pattantak bringára és tekertek körbe a városban, annak ellenére, hogy az időjárás ezúttal nem volt kedvező. A felvonuló csapat a művelődési központ elé érkezett, ahol szokás szerint idén is magasba emelték a bicikliket. Közös tornával folytatódott a sporttevékenységek sora, Bencze Kata aerobikedző izzasztotta meg a résztvevőket. Ugyancsak ő tartja reggelenként is a tornát, fél nyolctól várja a mozogni vágyókat a művelődési központ előtt, vagy esős időben az előtérben. A csapatvetélkedő is elkezdődött, az a csapat győz, amely a legtöbb sportot, mozgásformát próbálja ki a hét folyamán. Tegnap tenisszel, kosárlabdával és karatéval ismerkedhettek az érdeklődők, ma pedig talajtornával és floorballal.
Ma az aikidót próbálhatják ki a küzdősportok iránt érdeklődők, ez a sportág először szerepel a sportnapok programjában. Szintén ma lesz kézilabda-bemutató edzés, valamint labdarúgás. Pénteken bokszedzést tartanak és aerobikmaratont szerveznek. Szombaton a Csiky-kertben folytatódnak a programok, tájékozódási versennyel, íjazással, játékokkal. A záró napon pedig biciklis túrát szerveznek a Súgó-barlanghoz, és megtartják a Cross Kápolna terepfutóversenyt is.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek