A technika közbeszólt

A Kakucsringen versenyzett a csíki ralikrosszos

104

A Budapest mellett található Kakucsringen tartották az elmúlt hétvégén a magyar ralikrossz-bajnokság harmadik fordulóját. Bartha Mózes ugyan technikai gondokkal küzdött, ám végül nyolcadikként fejezte be a versenyt.

Versenygépének erőforrása rakoncátlankodott, így csak a nyolcadik lett a magyar bajnoki harmadik futamon Bartha Mózes Fotó: Anda Irén

A technikai gondok ellenére az ifjúsági kategóriában a nyolcadik helyen végzett a magyar ralikrossz országos bajnokság harmadik futamán Bartha Mózes. A csíkszeredai pilóta a szlovákiai és a máriapócsi futamokat követően az elmúlt hétvégén a Budapest mellett található Kakucsringen állt rajthoz, s noha versenytempója a középmezőnyével megegyezett, a versenygép erőforrása akadályozta meg Barthát abban, hogy jobb helyezést érjen el.
– A Kakucsringen kialakított pálya rövid és nagyon gyors volt, amelyen nem volt murvás rész annak ellenére, hogy a szervezők homokot szórtak a Joker-kör aszfaltcsíkjára – mondta lapunknak a csíki pilóta. Hozzátette, számára jól indult az első – szombati – nap, az ellenfelekhez képest sikerült a kezdeti tempókülönbséget apránként lefaragnia. – A cél az volt, hogy a középmezőnyben lévőkkel azonos időket autózzak, ez némiképp sikerült is – mondta Bartha Mózes, aki az első nap végén a két előfutamot követően a 7. helyen állt.
A második versenynapon egy rövid zápor miatt vizessé vált a pálya, de a szervezők által – egyedüli módon – biztosított bemelegítő körökön a mezőny hamar felszárította az aszfaltot. – A bemelegítés során sajnos lecsúsztam a pályáról és nem sikerült valódi versenytempót autóznom, ami miatt későn jöttem rá, hogy az autóm erőforrása nem teljesít megfelelően – nyilatkozta lapunknak a csíki sportoló. Hozzátette, a harmadik előfutamban már nem tudta tartani a lépést a versenytársakkal, mert a Suzuki motorja rakoncátlankodni kezdett. – A depóba érve konstatáltuk, hogy kenés nélkül maradt az erőforrás, és emiatt nem ment a versenygép úgy, ahogy azt szerettem volna. Szerencsére a motor nem sült be, így folytatni tudtam a versenyt – tette hozzá Bartha.
Mivel a szabályok sem engedik, illetve az idő sem lett volna elég, az elődöntőre hibás erőforrással kellett rajthoz állnia a csíki pilótának, és immár a célja a verseny befejezése lett. Végül nyolcadikként zárta Bartha Mózes a magyar ralikrossz-bajnokság harmadik futamát, a helyezése így is jónak tekinthető ahhoz képest, hogy versenyautójának motorja meghibásodott.
– Felemás érzéssel távoztam Kakucsról, mert amíg az autó jól működött, megfelelő volt a tempóm, és közel álltam egy jobb helyezés megszerzéséhez is. De az autósportban a technika bármikor csődöt mondhat, ez része a játéknak. A dolgok pozitív oldalát tekintve, örvendek, hogy újabb tapasztalatokat és újabb pontokat szereztem, amelynek a végelszámolásnál lehet majd fontos szerepe – nyilatkozta lapunknak Bartha Mózes.
A magyar ralikrossz-bajnokság következő futamát pünkösdkor tartják Máriapócson, Bartha Mózes Suzuki versenygépének erőforrását addig kicserélik, így a negyedik futamon az eddigieknél jobb eredményre számít a csíki pilóta.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek