péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A technika ismét közbeszólt

Az elmúlt hét végén, illetve a hét elején a máriapócsi Rabócsiringen állt rajthoz Bartha Mózes a magyar rali­krossz-bajnokság negyedik for­dulóján. A fiatal csíkszeredai pilóta a junior kategória tizedik helyén zárta a pünkösdi futamot, a kakucsi technikai problémák azonban sajnálatos módon a Rabócsiringen is felbukkantak.

A versenygép új motorja is rakoncátlankodott, ezért azt is cserélték. Két fordulóban három erőforrást fogyasztott el Fotó: Kollár Sportfotó

Szombaton, vasárnap és hétfőn a máriapócsi Rabócsiringen tartották a magyar ralikrossz-bajnokság negyedik fordulóját, így a pontvadászat felét teljesítették a pilóták. A csíkszeredai Bartha Mózes a harmadik fordulót követően nagy reményekkel indult Máriapócsra, tudva, hogy a Kakucsringen tartott versenyt követően erőforrást cserélnek versenygépében, ám a Rabócsiringen is alaposan megtréfálta a technika.
Mint lapunk beszámolt, a május végi Kakucsringen tartott futamon a harmadik előfutamban kenés nélkül maradt Bartha Mózes versenygépének erőforrása, így a fordulót követően motort cseréltek a Suzukiban, ám az új erőforrással is bajok voltak. – Szombat délután a technikai gépátvételkor – rendkívüli módon – lemérték az autóink teljesítményét. Jónak tűnt az új erőforrás, így bizakodva álltam rajthoz vasárnap reggel az első szabadedzésen. A harmadik körben azonban váratlanul elfogyott a motorerő, a depóban pedig kiderült, azzal az erőforrással nem lehet folytatni a versenyzést – nyilatkozta lapunknak a csíki pilóta. Hozzátette, nem volt túl kellemes látvány a motort az autó mellett darabokban látni, de szerencsére volt tartalék erőforrás, és ezt be tudták építeni a versenyautóba. – A beavatkozás miatt ki kellett hagynom a második szabadedzést, és az első előfutamra három hengerrel működő autóval álltam be, hogy pontozzak. A második előfutamra már sikerült beállítani a motort, ám a túlságosan fellocsolt murva és az előző körök hiánya miatt valamelyest gyengébb időt sikerült autóznom – tette hozzá Bartha.
A hétfői nap aránylag jól indult a csíki pilóta számára, mi több, a harmadik előfutam után csoportjából elsőként zárt, azonban az első előfutamban szerzett időveszteség miatt nem tudott előre lépni az ideiglenes ranglistán. – Az elődöntőbe az erősebb versenyzőkkel kellett autóznom, a tempó megfelelő volt, de a tabellán mögöttem lévő fiúnak szerencséje volt és bejutott a döntőbe, így lecsúsztam a tizedik helyre – mondta Bartha Mózes. Hozzátette, a második versenynapon elégedett volt versenyautójával, azonban egy hullámzó teljesítményű technikával nehéz jó eredményt elérni.
A bajnokság következő fordulójára július utolsó hétvégéjén az osztrák Fuglauban kerül majd sor, amely futam a Közép-európai Zónabajnokságba beszámít. – Az ausztriai versenyen nem indulok el, egyrészt a mínuszolás szabálya miatt – a nyolc fordulóból a két legrosszabb eredményt nem veszik figyelembe a végelszámolásnál –, másrészt a költségeket jelentősen növelné a nagy távolság és az ott-tartózkodás – mondta lapunknak Bartha Mózes.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb