A tavalyit jóval meghaladják a mennyiségek

Csíkszeredai tavaszi nagytakarítás

71

Csíkszeredában március 25. és április 12. között tavaszi nagytakarítás zajlott. Az akció keretében a minden közterületnek minősülő aszfaltozott utcát és járdát megtisztítottak, valamint a zöldövezetekre is figyeltek. Pál Tamás, az Eco-Csík Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: 721 köbméter zöld hulladékot – vagyis faágat, falevelet, illetve füvet – gyűjtöttek be az elmúlt hetekben, továbbá 349 tonna utcai szeméttől tisztították meg a várost.

Utcaseprés. A tavalyinál több volt a szemét Fotó: László F. Csaba

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és az Eco-Csík Kft. három héten át tartó általános tavaszi nagytakarításba vágott bele március utolsó hetében. Az évente visszatérő tevékenység során a megyeszékhely minden utcáját és járdáját megtisztították, valamint karbantartási munkálatokat végeztek az utcabútorzatokon és a zöldövezetekben – természetesen csakis közterületen.
Pál Tamás, az Eco-Csík Kft. ügyvezető igazgatója szerint a korábbi évekhez hasonlóan zajlottak a munkálatok, azonban sok bosszúságot okozott a garázsbontásból származó többlethulladék.
– A garázstulajdonosok legtöbb esetben ellenőrizetlenül hagyták a szeméttárolók mögött a hulladékot, és ez a jelenség megnehezítette a dolgunkat. Sok helyen hiába takarítottunk, mert a szél folyton széthordta a magára hagyott szemetet – közölte Pál Tamás, aki szerint mihamarabbi megoldást kell találni erre a problémára.
Az Eco-Csík Kft. ügyvezetője egyébként pozitívan véleményezte a lakosság hozzáállását, mint mondta, látható volt, hogy a csíkszeredaiak bekapcsolódtak a nagytakarításba.
– Mindennel tudtunk haladni, nem volt lényeges fennakadás. A közterületi zöldövezetekről 712 köbméter zöld hulladékot, vagyis falevelet, faágat és füvet szállítottunk el, ezeket bedaráltuk, és a későbbiekben hasznosítjuk. Az utcákról és járdákról 349 tonna utcai szemetet gyűjtöttünk be, ennek nagyja sár, por – számolt be Pál Tamás.
Honlapján (ecocsik.ro) a hulladékgazdálkodási vállalat arról számolt be, hogy a 2018-as adatokhoz képest az utcai szemét mennyisége 13,68 százalékkal, a zöld hulladéké viszont 54,11 százalékkal magasabb.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek