A tavalyi tartozást hajtják be

117

Felszólítást küldött a Gyergyó­szent­miklósi Hőszolgáltató Köz­mű azon fogyasztóknak, akik még nem fizették ki az elmúlt évre vonatkozó számláikat. Arra hívják fel az érintettek figyelmét, hogy amennyiben nem törlesztik adósságukat, a szolgáltató bírósági úton hajtja be azt.

Tavaly március 8-tól szolgáltatja a fűtést Gyergyó­szent­miklóson a polgármesteri hivatalnak alárendelt közmű. Az azóta eltelt hónapokban már sok fogyasztó halmozott fel adósságot a szolgáltató felé, ami miatt most felszólítást küldött a vállalat az adósoknak.
Az érintettekkel közlik, mennyi tartozásuk volt az elmúlt év végén, és kérik annak befizetését 15 napon belül. Megjegyzik, aki nem fizet, az számíthat arra, hogy a közmű bírósági úton hajtja be a szolgáltatás díját.
Fórika Krisztina, a városháza szóvivője a Hargita Népe kérdésére elmondta: azon fogyasztók kaptak felszólítást a szolgáltatótól, akik az elmúlt évi számlákat tekintve 50 lejnél nagyobb adóssággal szerepelnek a nyilvántartásban. Megjegyezte, arra szeretnék ösztönözni a lakókat, hogy mihamarabb rendezzék adósságukat, viszont hangsúlyozta, a felszólítás nem jelenti azt, hogy minden érintett ügyében bírósági útra terelik az ügyet. Sok olyan fogyasztó van, akinek adóssága több ezer lejre rúg, olyanok is akadnak, akik az elmúlt évben egyáltalán nem fizettek, s amennyiben a felszólítást követően sem törlesztik a felhalmozott adósságot, esetükben a szolgáltató elindítja a bírósági eljárást.
Számos példa van arra is, hogy egyes személyek, családok számára a magas téli fűtésszámlák egy összegben való fizetése túlságosan megterhelő, ezért csupán kisebb összegeket fizetnek, de ezzel gyűl az adósság is. Többségük a nyári hónapok során tudja pótolni lemaradását. A szóvivő közölte, éppen ezért a szolgáltató megértő azokkal, akik bár nem törlesztik teljes adósságukat, de rendszeresen fizetnek. Arra kérik a fogyasztókat, aki ilyen helyzetben van, az jelezze fizetéskor a kasszánál.
Fórika Krisztina hangsúlyozta, a rosszul fizető fogyasztók a jövőben is számíthatnak arra, hogy felszólítást küld a szolgáltató, ugyanis a közmű ebből a bevételből működteti és fejleszti a rendszert.
Fizetni egyébként a főtéri pénztárban lehet hétköznapokon 9 és 15 óra között, szerda kivételével, amikor 12 és 18 óra között tart nyitva a kassza. A fogyasztók interneten is követhetik számláikat, a fogyasztást, valamint az adósságot, a splt.ro honlapon, ugyanott megtalálják azt a telefonszámot (0751–327827) is, amelyet bármikor hívhatnak meghibásodás esetén.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek