A tavaly elkezdett munkát folytatták

Útjavítás Gyergyószárhegyen

70

Útjavítás zajlott az elmúlt napokban Gyergyószárhegyen. A község felszegi részén az önkormányzat önerőből aszfaltoztatott egy útszakaszt, mivel arra nem terjed ki az útjavításra vonatkozó megnyert európai uniós pályázat.

Aszfaltoztak Szárhegy felszegi részén                                 Fotó: Gyergyószárhegy Önkormányzata / facebook

Tavaly ősszel kezdték el az útfelújítást Gyergyószár­hegyen az Iskola utcában, most pedig az utolsó aszfaltréteg is a helyére került az 1,2 kilométeres útszakaszon. Danguly Ervin polgármester elmondta: az útjavítás egy nagyobb terv része, a község európai uniós pályázat útján kapott finanszírozást több mint 6 kilométernyi út rendbetételére. Ez az utca azonban nem része az európai uniós projektnek, de a községvezetés úgy határozott: önerőből leaszfaltoztatja, hogy a felújításra kerülő úthálózat minél jobban kiszolgálhassa a települést. Az önkörmányzat célja az, hogy otthonaiktól legtöbb 200 méteren belül aszfaltútra érhessenek a lakosok, amíg nincs lehetőség a teljes úthálózat aszfaltozására. A beruházás több mint 1 millió lejbe került.
A községvezetés továbbra is pályázati lehetőségeket keres az útfelújítás folytatása érdekében. A már megnyert uniós pályázat részét képező hat és fél kilométernyi út rendbetételét is szeretnék mihamarabb elkezdeni, kivitelezőt keresnek, egy sikertelen közbeszerzési eljáráson már túl vannak. További utcák felújítását is tervezik, ilyen például a güdüci út. Ezen az útszakaszon az elmúlt hónapokban megnőtt a fakitermeléshez köthető forgalom, ami aggasztja a lakosokat. Az év elején történt széldöntés miatt szállítanak most több fát itt. A szárhegyi tanács egységes útadót vezetett be, minden itt elszállított köbméter fa után 5 lej adót fizetnek be a kitermelők, az összeget majd az út felújítására fordítják – tudtuk meg a polgármesteri hivatal munkatársaitól.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.