A tanulók évközi munkái tekinthetők meg

59

A 9–11. osztályosok évközi alkotásaiból nyílt tegnap kiállítás a Kós Károly Szakközépiskolában. A tárlat anyagában Ali Akkaba és Nagy Hunor, 11. osztályos tanulók munkái is megtekinthetők, amelyek a Partiumi Keresztény Egyetem középiskolásoknak meghirdetett versenyének a díjazottai.

Kiállításmegnyitó. Év végi számvetés Fotó: Balázs Árpád
Kiállításmegnyitó. Év végi számvetés Fotó: Balázs Árpád

Pál Bíborka
pal.biborka@hargitanepe.ro
Akiállítás szervezői szerint a középiskolában tanuló építészeti és formatervezői osztályok tanulói első alkalommal mutathatják be évközi munkájukat a nagyközönség előtt is, a tanintézményben berendezett tárlat keretében. A 9–11. osztályos tanulók a felkészítő tanárok vezetésével (Ferencz Bernadett, Márton Ildikó, Nagy Melinda, György Zoltán és Kisgyörgy Tamás) többek között mozaikszerű festményeket készítettek, hálószobát, díszletet és jelmezt terveztek, de tapasztalatokat gyűjtöttek az organikus építészet, a kültéri sakkfigurák és a Mikó-várat népszerűsítő építészeti dokumentumok készítésében is.
– Emellett a diákok feladatai között szerepelt, hogy tervezzék meg az osztálytermük felújítását. Ezek a tervek külső források segítségével részlegesen meg is valósultak, a munkát pedig folytatni szeretnénk a nyári tábor idején, illetve ősszel is – mondták a szervezők.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.