A tanulásban segíthet az alkalmazás

Imets Tamás új fejlesztése

216

Akár az érettségire való felkészülésben is sokat segíthet az a majdani honlap és alkalmazás, amelyet angol, magyar és román nyelvű szövegelemzésre fejlesztett a csíkszeredai Imets Tamás. A Márton Áron Gimnázium frissen végzett diákja maga is részben ezzel készült az érettségire, de bevallása szerint még sok fejlesztés vár a projektjére, mielőtt közzétenné.

Imets Tamás szövegelemző programja hatékony segítséget nyújthat a tanulásban a felmérésekre, vizsgákra készülő diákoknak, így például az érettségizőknek is.
– Tulajdonképpen a vizsgamunkám volt az a program, amely a hosszú szövegeket kijegyzeteli, kiemeli a címszavakat, érzelmi analízis útján ismerteti, hogy az adott szöveg objektív vagy szubjektív, sőt a szereplőkről is jellemzést nyújt, alátámasztva szövegrészletekkel a tulajdonságaikat. Magam is használtam az elemzőprogramot az érettségire való készülésemkor – közölte lapunkkal Imets Tamás.
A program jelenleg jelszóval védett honlapon működik, de csak az ötletgazdája használja. Tamás szeretné pontosabbá fejleszteni. Angol nyelven már elég jól működik, a magyar és a román változata azonban még sok fejlesztésre vár.
– Szeretném közzétenni, de először el akarom érni, hogy kellőképpen fejlett legyen a program. A későbbiekben telefonos alkalmazást is fejlesztenék belőle – mondta Tamás.
Megtudtuk: azt még nem döntötte el, hogy a fenntartási költségek megtérítésére – amelyet egy ideig részben fedezett a magyarországi Nemzeti Tehetség Programból származó ösztöndíja – a későbbiekben milyen megoldást használna, de mindenképpen az a célja, hogy széles körben használható, könnyen hozzáférhető és elérhető programot fejlesszen.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.