2021, január 17, vasárnap.

A tanárok 45 százaléka vizsgázott sikeresen

A Hargita megyei pedagógusok 45 százaléka ért el hetes vagy ennél magasabb osztályzatot a következő tanévre vonatkozó állások betöltésére kiírt versenyvizsgán. Az óvásokat még ma délután 3 óráig fogadja a tanfelügyelőség.

Eredményhirdetés Fotó: Balázs Árpád
Eredményhirdetés Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]T[/dropcap]egnap tette közzé a tanfelügyelőség a pedagógusok versenyvizsgájának eredményeit a vizsgaközpontban és az oktatási minisztérium honlapján, valamint a tanfelügyelőségen. Az eredményeket tegnap este 9-ig, illetve ma délután 3 óráig óvhatták, óvhatják meg az elégedetlenek. Waczel Ferenc humánerőforrásért felelős tanfelügyelő szerint az idei vizsgán a pedagógusok 45 százaléka teljesített jól, ami elfogadható arány.
– A részletes kimutatásunk szerint a vizsgán megjelent 424 személynek a dolgozataiból négyet érvénytelenített a javítóbizottság, 65 jegy van 5-ös alatt, valamint 166 jegy az 5-ös és a 6,99 általános között. 7-es fölötti dolgozatot 189-et számoltunk, hozzáteszem, a következő tanévre meghirdetett állások között 61 címzetes van, így tehát a sikeresen vizsgázók háromnegyedének csupán helyettes állást tudunk biztosítani – közölte Waczel Ferenc.
A Hargita Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatása szerint tegnap délután fél 3-ig 20 dolgozat újrajavítását kérték az érintettek, a végleges eredményeket július 24-én, pénteken teszik közzé.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb