Átadták az első adományokat

151

Legót kaptak a villanytelepi napközisek, „üzenő” lépcsőt koptathatnak a máréfalvi iskolások, elkezdték felkészítő körútjukat az iskolákban az önkéntes tűzoltók. Elkezdődött a Fuss NEKI! projektjeinek a megvalósítása.

A máréfalvi iskolában még a lépcsők is tanítanak Fotó: SZKA / Fuss NEKI

Mintegy hat éve, 2012-ben indította útjára a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) a Fuss NEKI! elnevezésű adománygyűjtő programját, azzal a céllal, hogy a minden évben egy alkalommal megszervezett közös futás során összegyűlt pénzadományokból az akcióba benevező civil szervezetek megvalósíthassák egy, a közösséget szolgáló projektjüket.
A Fuss NEKI! népszerűségé­nek és sikerének bizonyítéka, hogy a tavalyi, hatodik program rekordot döntött: 34 civil szervezet 406 futója állt a rajtvonalhoz a városi parkban, hogy a vállalt köröket lerója, ezáltal pénzt gyűjtsön az általa támogatásra érdemesített elképzelés megvalósulásához. A 2088 adományozónak köszönhetően 2016-hoz viszonyítva közel 100 ezer lejjel több, összesen 183 356 lej gyűlt össze.
Az SZKA csapata örömmel közölte: a Harmónia Egyesület és a Kapuk Iskolája Egyesület már megvalósította projektjét.
A Legóvarázs projektre összegyűlt pénzből a Villanytelep utcai napközi otthon 40 doboz, a kreativitást, az íráskészség elsajátításában fontos szerepet betöltő finommotorikus mozgást is fejlesztő Legót vásárolt a Harmónia Egyesület. A máréfalvi Kapuk Iskolája Egyesület a Lépcsőfokok elnevezésű projektjét ütötte nyélbe. A helybéli Nyirő József Általános Iskola 26 lépcsőfokára került hangulatos, színes, idézeteket, hasznos üzeneteket közvetítő, a kezdeményező szándéka szerint a tanintézményt szépítő és a diákok „elméjét pallérozó” lenyomat és védőfólia. A Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesülete e hónap elején szintén akcióba lendült. Az önkéntes tűzoltócsapat a zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Középiskolában és a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskolában 600 nebulónak tartott elméleti és gyakorlati tűzvédelmi felkészítőt, bemutatót.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek