péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Átadják a sátortetős mobil jégpályát

Elérkezett az első mérföldkőhöz a tavaly elindult Székelyföldi Jégkorong Akadémia, hiszen pénteken hivatalos körülmények között átadják a Csíkszeredában felállított sátortetős mobil jégpályát. A szervező akadémia számos programmal készült a jégpálya első napjára.

Átadásra kész a mobil jégpálya

Már az utolsó simításokat végzik a Csíkszeredában felállított sátortetős mobil jégpályán, és ezen simítások is a pénteki hivatalos átadónak szólnak. A tavaly nyáron létrehozott Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) ugyanis elérkezett az infrastrukturális fejlesztési folyamata első mérföldkövéhez: átadásra kerül, illetve üzembe is helyezik a mobil jégpályát.
A beruházás még tavaly ősszel kezdődött el, amikor a fejlesztést kivitelező SZJA a Dendrológiai parkban nekilátott a mobil jégpálya alapjainak elrendezéséhez: talajrendezést végeztek, előkészítették az alapot, illetve a közművesítést. A téli hónapok a további munkálatokba beleszóltak. Így azok az idénre maradtak. Február hónap elején az alapot fóliával terítették le, majd kibontásra került a dupla falú, gázzal fűthető légtartásos sátorponyva, amelyet összecsavaroztak, összekötötték a bejárati kapukkal, illetve a gázas kazánnak és a befúvókkal. Ezt követően a belső munkálatokon volt a sor: lefektették a fagyasztószőnyeget, felszerelték a palánkrendszert, majd beindult a fagyasztási folyamat. Ezzel párhuzamosan az öltözőkonténerek is helyükre kerültek, illetve kialakították azokat.
A mobil jégpálya üzemeltetését Csíkszereda Polgármesteri Hivatala fogja vállalni a felek közti szerződés értelmében. A legutóbbi városi tanácsülésen pedig már a bérleti díjakat is meghatározták a tanácsosok. Ez alapján hétköznap egy óra közkorcsolyázás felnőtteknek 5, míg a 16 éven aluliaknak 3 lej lesz. Hétvégén két óra közkorcsolyázás lesz és duplázódik az ár. Egy óra bérleti díj 175-275 lejbe fog kerülni. Ennek pontos meghatározását nagyban befolyásolja majd, hogy milyen időszakban igénylik a jégpályát, illetve mennyi órára.

[box type=”shadow” ]A hivatalos átadó programja (péntek)

9–15 óra között: Hokiverbunk kisiskolásoknak.
13:30–15 óra között: Mesehetes koncert és ingyenes közkorcsolyázás gyerekeknek.
15: Ünnepélyes megnyitó, beszédek, állófogadás.
15:30–18:50: U14-es székely korosztályos összetartás (jégkorongedzések).[/box]

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb