vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A természet és spiritualitás egyszerűsége

Előnyt élvezhetnek a Csík­csi­csóban bejegyzett vállalkozók, egy múlt heti szakmai konferencia ugyanis lehetővé tette, hogy a csicsói vállalkozások rövid időn belül értesüljenek a különböző pályázati kiírásokról. A Vállalkozz Csíkcsicsóban! elnevezésű önkormányzati programsorozatot évente, vagy akár sűrűbben megszervezett konferenciának képzelik el.

A vártnál is nagyobb érdeklődés övezte múlt pénteken a csaracsói Ifjúsági Iskolaközpontban megszervezett Vállalkozz Csíkcsicsóban! nevű szakmai megbeszélést: a csicsói vállalkozók mintegy 90 százaléka jelent meg, akik pályázatírókkal, tanácsadókkal alakíthattak ki személyes kapcsolatot.
– Ez volt az első ilyen alkalom, és mindenki számára nyitott volt, akinek Csíkcsicsóban bejegyzett vállalkozása van vagy vállalkozást indítana. Az elsődleges cél az adatgyűjtés volt: a vállalkozások közölték a pályázatírókkal a foglalkozási területüket, profiljuk alapján nyilvántartásba kerültek. Ettől azt várjuk el, hogy a jövőben a pályázatokkal foglalkozó cégek a leggyorsabb csatornán, közvetlenül értesítik a vállalkozóinkat a rájuk vonatkozó pályázati kiírásokról – nyilatkozta lapunknak Péter Lukács polgármester.
A konferencián meghívottként vett részt Mátéffy Mária, a Csík LEADER ügyvezetője, Krézsek Katalin pályázatíró, Mihály István Csaba gazdasági tanácsadó, és Kelemen Gábor, a DG Consulting munkatársa. Az elképzelés szerint minden év februárjában szervezik meg a konferenciát, de Péter Lu-
kács szerint sűrűbben is találkozhatnak, ha igény mutatkozik rá.
Csíkcsicsóban egyébként – az országos cégeken kívül – 73 bejegyzett vállalkozás működik, a konferencián pedig 80-an vettek részt.

Kovács Hont Imre

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb