A Szűzanya lábánál adtak hálát

Papi és szerzetesi hivatások ünnepe

76

Csíksomlyón tegnapelőtt megtartották a Papi és Szerzetesi Hivatások Ünnepét. Az ünnepség keretében a kegytemplomban összegyűlt a Főegyházmegye papsága, ahol papnövendékekkel és szerzetesekkel együtt adtak hálát hivatásukért. Az egész napos program során előadást tartott Varga László kaposvári megyéspüspök, aki a délelőtti szentmisét is celebrálta. Prédikációjában hangsúlyozta Isten szenvedélyes szeretetének fontosságát, és az Istentől kapott hivatással együtt járó kegyelmek és kötelességek felismerését.

Tegnapelőtt, február 12-én, tartották meg a Papi és Szerzetesi Hivatások Ünnepét Csíksomlyón. Mivel 2018 advent első vasárnapján elkezdődött a Hivatások Éve, a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség plébániai, lelkiségi és főegyházmegyei szinten is nyomatékot kíván adni ennek a tematikus esztendőnek.
Emiatt hívták meg a Főegyházmegye papságát, papnövendékeit és szerzeteseit a kegytemplomba, ahol együtt ünnepelték meg az Istentől kapott hivatás kegyelmi ajándékát, erősítve az egység közösségi megtapasztalását. Az egész napos programra 137 személy jelentkezett, köztük 33 kispap és számos szerzetesnővér is.
A rendezvényt Varga László kaposvári megyéspüspök elmélkedése nyitotta meg, saját történetét, személyes élettapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal. Az ezt követő szentmisét is ő celebrálta, hangsúlyozva Isten szenvedélyes szeretetének fontosságát, és az Istentől kapott hivatással együtt járó kegyelmek és kötelességek felismerését.
– Nem magunk miatt lettünk kiválasztva, hanem azok miatt, akik nincsenek itt, akik nem ismerik Istent, akik nem ismerik Jézus Krisztust, az igazságot, az életet Krisztusban. Hozzájuk szól a küldetésünk – hangoztatta Varga László. A kaposvári megyéspüspök arra buzdította az egybegyűlteket, hogy mondjanak igent a meghívásra, a küldetésre és az életszentségre.
A prédikáció után minden jelen lévő pap, kispap, szerzetes és szerzetesnővér saját életállapotának megfelelően megújította fogadalmát. A rendezvény után Kovács István-László csíkszentgyörgyi segédlelkész elmondta: felemelő érzés volt a Szűzanya lábai előtt hálát adni a kiválasztottságért.
– Fiatal papként úgy érzem, számos hasznos gondolattal gazdagodtam. Jó volt együtt ünnepelni, megköszönni a Jóistennek a hivatásunkat, és lelkileg feltöltődni. Nagyon megérintett ez a találkozás – fejtette ki a Hargita Népének Kovács István-László.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek