A szombati kosármeccs margójára

92

Egy olyan sportágban, ahol többnyire pontszerzéssel ér véget a támadás, minden bírói ítélet befolyásolhatja a végeredményt. Az egyik ilyen sportág a kosárlabda. A 2018/2019-es idényben a VSK Csíkszereda több mérkőzést is úgy vesztett el, hogy a csapat számára kedvezőtlen játékvezetői ítéletek születtek. A bukaresti Rapid elleni két meccs, a Târgu Jiu elleni hazai és a Focșani-nyal szembeni idegenbeli összecsapások után a szombati mérkőzésen is hátrányosan érintette a csíkiakat a játékvezetői trió ténykedése.
A VSK Marosvásárhely elleni meccs második negyedében László Botond kapott egy fejütést a palánk alatt, amit nem láttak a bírók. A csíki játékos a szünet után már nem is játszott, a pihenő alatt rosszul érezte magát az öltözőben, hányt is.
De a java a meccsnek még hátravolt. A harmadik negyedben ötpontos vendégvezetésnél a csíkiak támadtak, a lepattanó labdáért vívott harcban a vendégek szabálytalankodtak, de a játékvezető támadóhibát ítélt. Ahelyett, hogy háromra csökkenjen a hátrány, hétre nőtt, mert a vendégek éltek a bíróktól kapott lehetőséggel. A játékrész utolsó három percében pedig egyszerűen érthetetlen bírói ítéletek születtek. A frissen igazolt Damian ellen szabálytalanságot követtek el, s mivel a játékvezetők sípja néma maradt, a játékos reklamált. Kapott egy technikai büntetést, a pontot értékesítették a vendégek. Ezt követően Damian ellen újabb szabálytalanságot követtek el, a bírók pedig a Maros partiak javára ítéltek két szabaddobást. Következett egy csíki támadás, amely során a védekezésben szabálytalankodó vendégjátékost nem büntették, így a marosvásárhelyiek szereztek újabb pontokat. Az újabb csíki támadást a bírók egy, csak az általuk látott szabálytalanság miatt megállították, a vendégek pedig a lehetőséggel éltek, ahogyan pár másodperccel később is, amikor védekező helyett támadó szabálytalanságot láttak a játékvezetők. Kilenc pont, amelyet a játékvezetők tévedése után szerzett a VSK Marosvásárhely. És ez elég volt ahhoz, hogy ne legyen tétje az utolsó negyednek.
Öt mérkőzés, amely során „kissé megfújták” a csíkiakat a játékvezetők. Ez öt elvesztett meccset, öt elhullatott pontot jelent, amelyet önerőből akár meg is szerezhetett volna a VSK Csíkszereda.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek