péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

A szociálisan hátrányos helyzetűek pályázhatnak

Az anyaországi Magyar Refor­má­tus Szeretetszolgálat a 2019/2020-as tanévben is segíteni szeretné a Nyilas Misi-ösztöndíj programjával a határon túli tehetséges diákokat. A pályázási időszak elkezdődött.

A pályázatra a kárpátaljai, felvidéki, délvidéki és erdélyi magyar tannyelvű oktatásban részt vevő, szociálisan hátrányos helyzetű 5–12. osztályos tanulók jelentkezését várják. Feltétel, hogy a pályázó kiemelkedően tehetséges legyen valamilyen művészeti ágban vagy természettudományban.
– Nagyon fontos számunkra, hogy támogassuk azon fiatalokat, akik valamiben tehetségesek, időt és energiát fektetnek fejlődésükbe, de nincs anyagi hátterük, hogy kibontakozhassanak – hangsúlyozta Sallai Ferenc, a Magyar Református Szeretetszolgálat ifjúsági programkoordinátora.
A pályázat tíz hónapja alatt a diákok 10 ezer forint/fő/hónap vagy 33 euró/fő/hónap támogatásban részesülnek. A pályázati összeg felhasználható fejlesztésre, egyesületi tagdíjra, eszközkölcsönzésre, eszközvásárlásra, különórára, versenyre, fellépés nevezési díjára, versenyfellépésre vagy különórai útiköltségre.
A pályázatot szeptember 11. és október 31. között lehet feltölteni a legyenfolytatas.jobbadni.hu web­oldalon, ahol további információkról is tájékozódhatnak.
A szeretetszolgálat támogatói postai úton küldött szerződéssel tájékoztatják a nyertes pályázókat, ezeket a szerződéseket 30 napon belül aláírva az alapítvány címére kell visszaküldeni.

Barabás Emőke

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb