A Székelyföld-kupáért hajtottak

68

Remek időjárási körülmények között tartották meg a hétvégén a Székelyföld-kupa kutya­fo­gathajtó versenyt. A viadalon tizenkilenc hajtó és közel száz kutya rótta a kilométereket mindkét versenynap.

Kiss Attila és kutyái ezúttal is megnyerték kategóriájukat Fotó: Lőrincz L. Lajos

Szombaton és vasárnap Har­gitafürdő adott otthont a Szé­kelyföld-kupával díjazott kutyafogathajtó versenynek. A viadalt a Yukon Sportegyesület és a Hargitafürdőért Fejlesztési Egyesület szervezte. Tizenkilenc hajtó és kilencvennégy kutya küzdött meg a két versenynap a hóval és a távval, az időjárásra viszont nem lehetett panasz, hiszen a hóviszonyok és a hőmérséklet is kegyes volt a résztvevőkhöz.
Az idei tél kedvezett a ku­tya­fogathajtóknak, hiszen az előző évekhez képest vastag és tartós a hóréteg a megyében, így Gyer­gyó­csomafalván, Tus­nád­für­dőn, valamint Beszterce megyében is több versenyt tudtak tartani e sportágban. A hétvégi verseny is remek közülmények között zajlott, napos időben, aránylag kellemes hőmérsékletben zajlott le mindkét nap a viadal.
Hat kategóriában összesen tizenkilenc hajtó harcolt a Székelyföld-kupáért, az A és a B kategóriában 16, a C kategóriában 10, a D kategóriában pedig 6,5 kilométert kellett teljesítsenek a kutyák és hajtóik.
A versenyen a hajtók kétnapi eredményeit összesítve készült el a Székelyföld-kupa rangsora, ám azt érdemes megemlíteni, hogy minden fogat a második versenynap gyorsabban tudta teljesíteni a kategória szerinti távját, hiszen az első nap a versenyzők remekül letapodták a pályát. Az egyik kimagasló teljesítményt az óradnai plébános, Kiss Attila érte el, aki a tizenhat kilométeres távon jobb időt ment, mint a C kategória második helyezettje.

Eredmények
A1 kategória (8 kutyás fogat): 1. Kiss Attila, 2. Baróti Botond, 3. Parajdi Zoltán, 4. Kósa Ernő.
B1 kategória (6 kutyás fogat): 1. Baróti Nándor, 2. Mircea Tăuțan, 3. Chetreanu Don Paul.
C1 kategória (4 kutyás fogat – husky): 1. Berende Damaschin, 2. Achim Alexandru, 3. Moca Dan, 4. Erdély Sándor.
C2 kategória (4 kutyás fogat – malamut, szamojéd): 1. Nagy Radu, 2. Basarab Gica, 3. Răzvan Bârsan.
D1 kategória (2 kutyás fogat – husky): 1. Both Sebestyén, 2. Berende Bogdan.
D2 kategória (2 kutyás fogat – malamut): 1. Grosu Constantin, 2. Tentis Daniel Marius, 3. Voicu Bogdan.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe március 6-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek