A Székely Nemzeti Tanács jubileuma

Maroshévíz

51

A Székely Nemzeti Tanács megalapításának 100. évfordulójára emlékeztek a hétvégén, Maroshévízen. A magyarországi Jancsó Alapítvány és a maroshévízi Dr. Urmánczy Nándor Egyesület által szervezett rendezvény során kerekasztal-beszélgetést, illetve könyvbemutatót tartottak.

Megemlékezés könyvbemutatóval. Múlt és jövő Fotó: Kertész László

A megemlékezés első részének a helyi Kemény János Gimnázium adott helyet, a Székely Nemzeti Tanács múltjáról, jelenéről, illetve jövőjéről beszélgettek. A jelenlévőket a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület elnöke, Czirják Károly köszöntötte, a kötetlen beszélgetésen pedig többek között Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának képviseletében Kőrösi Viktor Dávid konzul, Bende Sándor parlamenti képviselő, dr. Jancsó Antal Budapestről, Jancsó Norbert történész, az SZNT titkára, Albert Mátyás, illetve Laczkó Szentmiklósi Endre történelemtanár szólalt fel.
Az eseményen a Jancsó András által szerkesztett, Politikai hullámok – Egy tárca élete a XX. század első éveinek viharaiban – Jancsó Benedek írásai a Budapesti Hírlapban című könyvet mutatták be, majd a helyi római katolikus templomban szentmisét tartottak, amelyet követően, az Urmánczy-család sírhelyénél helyezték el a kegyelet koszorúit.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek