A Steaua ellen a második helyért

56

A vasárnapi győzelmet követően a Csíkszeredai Sportklub újból összeméri erejét a Bukaresti Steauával a román jégkorong-bajnokság alapszakaszában. A Sportklub – amennyiben legyőzi a „bakákat” –, biztosítja második helyét és egyben pályaelőnyét az elődöntőben.

Egy mérkőzést rendeznek ma – 18.30 órától – a román jégkorongbajnokság alapszakaszában, méghozzá Csík­karc­falván, ahol a Bukaresti Steaua vendége a Csíkszeredai Sportklub lesz. Vasárnap a csíki csapat a megszokottnál több hibával játszott, ám így is könnyed 6–1-es győzelmet könyvelhetett el.
A mai összecsapás tétje a csíki csapat számára az alapszakasz második helyének bebiztosítása. Egy győzelemmel ugyanis 12 pontra nőne az előnye a harmadik, illetve a negyedik helyen álló Gyergyószentmiklósi Progym-Ga­laci Dunărea párossal szemben. Ez még matematikailag ugyan behozható, de a Sportklub a hátralevő öt alapszakaszbeli meccse során kétszer találkozik a Sportul Studențesc-kel, akiket biztosan legyőznek, még akkor is, ha a sportban minden mérkőzés 0–0-ról kezdődik.
A második hely azt jelentené, hogy a román bajnokság elődöntőjében, amely három nyert meccsig tart, pályaelőnyt élvezne a Sportklub. Itt ellenfele a Gyergyószentmiklósi Progym vagy a Galaci Dunărea lesz, hiszen a harmadik helyezettet kapják ellenfélül. A Progym viszont helyzeti előnyben van a harmadik helyért, hiszen egy meccsel kevesebbet játszott, mint a Galac, ráadásul még két meccse van a Sportullal.
Tegnap délelőtt a Galaci Du­nărea sima győzelmet aratott a Sportul ellen, 15–2-re nyert ellenfelével szemben.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.