A Sportklubnál a pályaelőny

132

A várakozásokkal ellentétben tükörsima győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén, a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként, így már nála van a pályaelőny. A kék-fehérek a decemberben mutatott játékukkal rukkoltak elő és feledtették a középszakasz botladozásait.

Duscheknek sok munkát adtak a csíki hokisok Fotó: Pál Zoltán

A jégkorong Erste Liga talán legkiélezettebb párharcának első mérkőzé­sét rendezték tegnap este Dunaújvárosban, ahol az Acélbikák a Csíkszeredai Sportklubot fogadták. A felek ellentétes előjelekkel várhatták a bajnokság négy nyert meccséig tartó negyeddöntőt, hiszen míg a Dunaújváros menetelt, addig a Sportklub a középszakaszt ellazsálta.
A kék-fehérek célja viszont az volt és arról is fogadkoztak, hogy márpedig elveszik a Dunaújváros pályaelőnyét. És ez a fogadalom ténnyé vált tegnap este. A felek a mérkőzés elején nem sokat lacafacáztak, és azonnal egymásnak estek. Onodi és Duschek sem unatkozhatott, bár utóbbi végképp nem. Utóbbi ráadásul már a negyedik percben maga mögül kellett kiszedje a pakkot, hiszen Taratuhin és Valchar addig húzogatta a hazai védelmet, míg Bjelovra nem figyeltek a kéken, aki köztudottan erős löketeket tud elereszteni, és ez ezúttal is így volt. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, a hazaiak egyszer jutottak el a csíki kapuig, és akkor a vasat találták el. Nem úgy a túloldalon, ahol sorra záporoztak a lövések, mígnem Szcsasztlivij is felavatta Duscheket. A Sportklub szemmel láthatóan sokkal gyorsabb, dinamikusabb volt, míg a hazaiak legfeljebb a játékot tudták tördelni. Maradt viszont a 0–2, bár Taratuhin, Szcsasztlivij, de leginkább Fabus nagyon közel járt a 0–3-hoz.
A második felvonás némiképp kiegyenlítettebb játékot hozott, és bár a DAB hamar emberelőnyhöz jutott, azt nem tudták kihasználni, sőt Valchar hatalmas ziccert vétett, miként Fodor Csanád is. A csíkiak továbbra is domináltak, és ezt egy újabb emberhátrány tudta megtörni, ami viszont előnybe fordult.
És áthúzódott az utolsó felvonásra, de nem sikerült kihasználni. Mi több, előbb Bajelov, majd Taratuhin is a büntetőpadra ülhetett, és az Acélbikák gyakorolhatták a speciális játékukat, de a Sportklub védelme kifogástalan volt. Öt az öt ellen, pedig újfent olyan ritmusban játszott a Sportklub, amelyre nem volt ellenszer. Az 53. percben pedig el is dőlt a meccs. Valchar emberelőnyben egyéni akcióba kezdett, végigvitte mindenkin a pakkot és Duscheket is becsapta. Hamar végképp le lehetett volna zárni minden nyitott kérdést, de előbb Farkas vétett ajtó-ablak helyzetben, majd Valchar faragta szét a vasat. Két és fél perccel a vége előtt Jason Morgan kockáztatott, lehozta Duscheket, és a létszámfölény ezúttal góllá érett, bár szerencsés volt a találat. A hazai vezetőedző a szépítő találat után is megpróbálta a hat az öt elleni játékot, de ez ezúttal visszafelé sült el, és Valchar meglőtte saját maga második, míg csapata negyedik gólját.
A pályaelőnyt tehát elvette a Sportklub a Dunaújvárostól, és azt ma este 19 órától akár tovább is növelheti.

Eredmény
Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub 1–4 (0–2, 0–0, 1–2)
Gólszerzők: Becze (58.), illetve Bjelov (4.), Szcsasztlivij (11.), Valchar (53., 59.).

Darvas Attila

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek