A sportkedvelőket várják a hét végén: Nyílt napok Csíkkarcfalván

43

Szombaton és vasárnap a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) Orvosi és Metodikai Központ nyílt napokat szervez Csík­karcfalván. Ennek keretében a szervezők és oktatók tartalmas programokkal várnak minden érdeklődőt, akik szeretnének szakemberek által vezetett csoportos foglalkozásokon megismerkedni a központ nyújtotta sportolási lehetőségekkel.

Korszerű gépek várják a sportolni vágyókat

Az érdeklődőknek lehetőségük nyílik kipróbálni az új fitnesztermet, illetve belekóstolhatnak a hatha jóga, spinning, bodyART vagy funkcionális edzések világába.
A napi 4 edzésre való belépés teljesen ingyenes, a résztvevőknek csupán megfelelő sportfelszerelést kell magukkal hozniuk (cipő, ruha, törölköző). Annak érdekében, hogy a közösen eltöltött idő mindenki számára hasznos és kellemes legyen, a szervezők arra kérnek mindenkit, jelezzék részvételi szándékukat. A részvételhez kötelező az esemény facebook-oldalán megadott regisztrációs ív kitöltése.
A SZJA Orvosi és Metodikai Központ hivatalos átadása 2019 januárjában volt, kevéssel ezután megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. Az átfogó eszközkészlettel felszerelt fitneszterem, rehabilitációs klinika, jégkorongpálya és wellnessrészleg megvalósításának befejezésével a jövőre vonatkozó tervek között szerepel az órarendek kialakítása, amely a gyerekeiket edzésekre hozó szülők számára is nagyszerű kikapcsolódási és sportolási lehetőséget kínálna.

Az oktatók az edzésekről
Péter Bernadett bodyART oktató: – A bodyART mozgásanyagát tekintve a gyógytornából veszi fő elemeit és speciális légzéstechnikát kapcsol hozzá, ezzel biztosítva a teljes összhangot az edzés és a relaxáció együttes hatása között. A statikus és dinamikus erőelemek mellett bőven tartalmaz nyújtó és lazító hatású gyakorlatokat is, amelyek pozitívan hatnak testünk rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmai számára. Minden gyakorlat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel, amelyet speciális légzés alkalmazása segít.
Simonffy Andrea hatha jóga oktató: – A legismertebb jógairányzat, célja a harmónia és egyensúly elérése fizikai, érzelmi és mentális szinten. A hatha jóga egy statikus mozgásforma, az órán végzett ászanák (testtartások), pránajámák (légzőgyakorlatok) és relaxáció nagyon sok pozitív hatással bírnak egészségünkre. Bárkinek ajánlott, kortól és nemtől függetlenül.
Pedrick Carolynn spinning oktató: – A bevezető óra felépítése tökéletesen megfelel kezdő, illetve haladó bicikliseknek egyaránt. Az óra elején beállítjuk a bicikliket, majd kezdődhet a bemelegítés. Ezt követi egy kitartó gyakorlat, majd egy HIIT stílusú intervallum, ami a legfittebb résztvevőknek kihívást jelent. Az edzést lassítással és nyújtással zárjuk. Ne felejtsék otthon a törölközőt és a vizeskulacsot!
Miklós Hunor CrossFit-edző, FMS-szakértő, GFM-oktató, funkcionális edzés: – Hogy mi is a funkcionális edzés, és hogy kinek való? Elsősorban mindenkinek ajánlom, kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és idősebbeknek is, mert mindenkinek szüksége van mozgásra, éspedig minőségi, helyes mozgásra. Ezáltal egészségesebbek leszünk, jobb lesz a testtartásunk, erősebbek is leszünk, jobb lesz a közérzetünk, tehát jobb lesz az életvitelünk, életminőségünk is, és még jól is fogunk kinézni. A funkcionális edzéseinket így tudnám jellemezni: olyan alapvető emberi mozgásokra épülő, változatos edzés, amit egy átlagember a mindennapokban tud hasznosítani, egy sportoló pedig csökkenteni tudja vele a sérülésveszélyt és növelni a sportteljesítményét. Edzésprogramunkban megtalálhatók a saját testsúlyos gyakorlatok, a biciklizés, evezés, szaladás, Kettlebell, Trx és az olimpiai súlyemelés is.

A bodyART edzéssel fejlődik a hajlékonyság, az erő, az állóképesség, a kitartás, az egyensúlyérzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság, illetve olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai. Az edzés során az agy két féltekéje közötti koordináció megerősödik, az edzést végzőnek a mindennapokban több energiája lesz, jobban tud koncentrálni, saját határait kiszélesíti és a testtartása is javul. Bátran ajánlott az erősebbik nem képviselőinek is.

A spinning (edzőteremben végzett, magas intenzitású, zenés kerékpáros ae­ro­bikóra) az egyik legkiválóbb kardio-edzés, amely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. A spin­ninggel akár 700-800 kalóriát is elégethetünk egy óra alatt, amelynek jelentős része szénhidrát.

A nyílt napok programja:

December 14., szombat:
17.00–17.50 spinning Pedrick Carolynn-nel (max. 10 fő)
18.00–18.50 hatha jóga Simonffy Andreával (max. 15 fő)
19.00–19.50 spinning Pedrick Carolynn-nel (max. 10 fő)
20.00–20.50 hatha jóga Simonffy Andreával (max. 15 fő)
December 15., vasárnap:
15.00–15.50 funkcionális edzés Miklós Hunorral (max. 15 fő)
16.00–16.50 bodyART Péter Bernadett-tel (max. 15 fő)
17.00–17.50 funkcionális edzés Miklós Hunorral (max. 15 fő)
18.00–18.50 bodyART Péter Bernadett-tel (max. 15 fő)

HN-infomáció

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek