A sportágak megismertetése a cél

Családi Sportnapok Gyergyószentmiklóson

42

Változatos programokkal, sok újdonsággal és egy héten át tartó vetélkedőkkel várják a gyer­gyószentmiklósiakat a Családi Sportnapok szervezői. A nyolcadik alkalommal útjára indított, főként családoknak, baráti társaságoknak és munkaközösségeknek szóló rendezvény tegnap este biciklis felvonulással kezdődött.

Fotó: Gyergyói Művelődési Központ /Archívum

Idén a programpontokban fellelhető újdonságok mellett a versenyek szabályrendszere is változott: eddig a pontozás a részvétel alapján történt, mostantól a teljesítményt is értékelni fogják a különböző sportágak edzői – mondta el érdeklődésünkre Fórika Sebestyén főszervező, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ igazgatója.
A szombat estig tartó rendezvénysorozat célja, hogy a jelentkező 4-8 fős csapatok minél több sportágat kipróbáljanak, ezáltal pontokat gyűjtve, hogy elnyerhessék a Gyergyószentmiklós legsportosabb csapata címet. A vetélkedőkre előzetesen is be lehetett nevezni, de akik az elkövetkező napokban kapnak kedvet hozzá, még mindig megtehetik, egészen a péntek délután három órától kezdődő Sportok délutánja versenyig, ahol több sportág kipróbálásával lehet pontokat gyűjteni és jól szórakozni a városi focipályán. Ugyanezen a helyszínen újdonságként az érdeklődők versenyautó-szimulátort próbálhatnak ki, a gyerekeket pedig kötélmászással, vietnami híd- és toronyépítés programokkal várják.
A hagyományosnak számító sportágak mellett ügyességi és interaktív vetélkedőkön is részt vehetnek a benevező csapatok: az Ifitéka Nyílt Tékapuk programjában a pontszerzés mellett az iroda tevékenységét is megismerhetik az érdeklődők.
A vetélkedők során maximum ezer pontszámot lehet összegyűjteni egy-egy alkalommal, pluszpontokat az előzetes bejelentkezéssel, a kerékpáros felvonuláson való részvétellel, a Békény medrének kitakarításában való segédkezéssel, valamint az aerobik-maratonon lehet szerezni.
A kiértékelőre június 15-én, szombaton délután kerül sor, de aki még mindig szeretne mozogni és kikapcsolódni, vasárnap reggel szervezett biciklis túrára indulhat a Súgó-barlanghoz.
A rendezvényt Gyergyó­szent­miklósi Megyei Jogú Város, a Művelődési Központ, a VSK Gyergyó és az Ifitéka közösen szervezi.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek