A speciális napközi otthont féltik

Tanácsülés Gyergyószentmiklóson

104

Soros havi ülését tartotta tegnap a gyergyószentmiklósi önkormányzat képviselő-testülete, ahol fontos kérdésekben hoztak döntéseket. Az értelmi fogyatékos gyermekeket és fiatalokat foglalkoztató napközi otthont működtető Napsugár az Esőben Egyesület vezetője, Csata Kinga az intézménynél lévő kilátástalan helyzetről számolt be, Ferenczy István kórházigazgató az éves tevékenységi beszámoló kapcsán szólt, ugyanakkor egy új tanácsos mandátumának elfogadásáról is döntöttek.

Kémenes László személyében új önkormányzati képviselője van Gyergyószent­miklósnak – többek között erről hozott döntést tegnapi ülésén a testület. Az új tanácsos a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben fejti ki tevékenységét, átvéve Pál Levente korábbi képviselő helyét, aki – amint arról lapunkban már olvashattak – lemondva tisztségéről, Gyergyószentmiklós városmenedzsere lett. Nagy Zoltán polgármester közölte, Kémenes László személyében olyan kollégát tisztelhetnek, aki kreativitásával bizonyára hozzájárul majd a közös munkához. A hivatalos eskütételt követően Kémenes rámutatott, nem könnyű számára „félidőben beállni egy csapatba”, azonban úgy gondolja, hogy a civil szférából hozott tapasztalataival pozitívan tud hozzájárulni a testület munkájához.
Az értelmi fogyatékos gyermekeket és fiatalokat foglalkoztató napközi otthon vezetője, Csata Kinga szólalt fel az ülés elején, mondván, mivel továbbra sem kapott működési engedélyt az intézmény, egyre kilátástalanabb a helyzet. Nagy Zoltán polgármester közölte, egyrészt a tűzvédelmi engedély beszerzése van elakadva, másrészt a tervezésnél is gondok vannak. A városvezető türelmet kért az intézményvezetőtől, megjegyezve, kár lenne lemondani arról, amit többévnyi áldozatos munkával sikerült kialakítani.
A városi kórház menedzsere, Ferenczy István az elmúlt év beszámolója kapcsán kapott szót, rámutatva: mindössze az volt a negatívum, hogy nem sikerült elindítani a járóbeteg-rendelő átalakítását célzó pályázatot. Reméli, hogy a tervezéssel elindulhat a folyamat.
Az ülésen többek között adományozási ajánlatok elfogadásáról is döntöttek, amelynek köszönhetően az örmény katolikus templom mellett „sikátort” alakíthatnak ki. Az előterjesztésben elhangzott: a felajánlás az örmény katolikus plébánia részéről érkezett, és azt a személyt is köszönet illeti, aki lemondott a tulajdonrészéről. A polgármester kifejtette, elsősorban a gyalogosforgalmat szolgálja majd ki a sikátor, amelynek kivitelezését – reményei szerint az év második felében indíthatják el.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.