A sötétségben rejlő inspiráció

157

Bilibók Arnoldot év elején ismerhették meg olvasóink. A tizenegyedik osztályos fiút a Portretisto. The great masters of the portrait nemzetközi festészeti verseny kapcsán mutattuk be lapunk hasábjain. A folyamatosan alkotó, ambíciós tehetség első kiállítása Csíkszeredában, a Megyeháza földszinti kiállítóterében látogatható január 16-ig. A Sötét arcok címet viselő tárlat az emberi lélek rejtelmeit boncolgatja.

A Portretisto. The great masters of the portrait elnevezésű online versenyen már bizonyított a csíkszeredai Bilibók Arnold Loránd. A tizenegyedik osztályos fiút az említett nemzetközi festészeti verseny apropóján mutattuk be korábban lapunk hasábjain. A Székely Károly Szakközépiskola diákja saját magától tanult meg festeni, és első kiállítása előtt nyilatkozott lapunknak.
–Három munkával jelentkeztem az Ifjúság Tere képzőművészeti felhívásra. A zsűri értékelése szerint a harmadik helyen végeztem, és így lehetőséget kaptam arra, hogy egyéni kiállításommal bemutatkozzak a csíkszeredai nagyközönségnek. Ez nagyon sokat jelent nekem, remélem, hogy lesz folytatás – közölte Bilibók Arnold Loránd, aki 27 – eladó –munkáját állította ki a Megyeháza földszinti kiállítóterében.
A főként portrékat felvonultató tárlat a Sötét arcok címet kapta. A fiatal tehetség az emberekben rejlő kettősséget ragadja meg, és elmondása szerint a lélek sötétsége inspirálja.
– Nekem semmi bajom a boldogsággal és a vidám színekkel. De valahogy úgy érzem, hogy a negatív jobban megragad engem. A kudarcaimból gyakran merítkezem, és amikor alkotok, főként a saját tökéletlenségem ihlet meg. Úgy érzem, a sötétségnek több mondanivalója van, és szeretek a mosoly mögé látni – jegyezte meg Bilibók Arnold.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek