A sikeresség képletéről beszélgettek

Barabási Albert-László Csíkszeredában

55

A Sapientia – EMTE Csíki Karának és a Pro Scientia Siculorum Egyesület vendége volt pénteken Barabási Albert-László fizikus, hálózatkutató, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja. A csíki származású, világhírű szakember nagysikerű előadása – amelyre előzetesen több mint 600-an iratkoztak fel – visszahallgatható az interneten.

Ugyan nem tudjuk konkrétan azt megmérni, hogy valakinek „fejébe szállt-e a siker”, viszont tudjuk mérni, hogy nagyon jelentős kutatók miként bakiznak „rövidlátásuk” miatt, amelyet pontosan azért követhetnek el, mert „immunisnak” érzik magukat a hibázásra – ilyen és hasonló érdekességeket hallhatott a közönség Barabási Albert-László fizikustól, hálózatkutatótól pénteken Csíkszeredában.
Barabási a nemrégiben megjelent A képlet – a siker egyetemes törvényei című könyve kapcsán tartott előadást. A kutató a rá jellemző kíméletlen logikával tárta fel a hallgatóság előtt a siker kollektív természetét. A központi kérdés, akárcsak a könyvben is, az előadása során is az volt, hogy a siker valójában pusztán annak függvénye, hogy mit gondolnak rólunk a többiek, és hogyan reagálnak a cselekedeteinkre.

Gergely Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek