2021. május 17, hétfő.
Hirdetéscustom_html_banner1

A sereghajtót fogadják a csíkiak

A szerdai sikernek köszönhetően a középmezőnyből várja a hétvégi fordulót az FK Csíkszereda a hazai labdarúgó 2. Ligában. Ám nem szabad elengedjék magukat a csíki focisok a tizenegyedik helyezés hallatán, hiszen egy rossz meccs, és hamar kiesést jelentő helyen találhatja magát a piros-fekete alakulat. Épp e fenti ok miatt kötelező Valentin Suciu csapata számára a holnapi mérkőzésen a győzelem.

Egyelőre úgy tűnik, idegenben könnyebb nyerni az FK Csíkszereda csapatának, amely a 2020/2021-es hazai labdarúgó másodosztályban eddig hazai pályán egyszer, míg vendégként kétszer nyert, utoljára szerdán a Gloria Buzău otthonában diadalmaskodtak a piros-feketék. A sikernek köszönhetően a tizenegyedik helyen maradt az FK Csíkszereda, de a középmezőnybeli helyezés csak látszólag megnyugtató, hiszen a 19. helyezetthez képest mindössze három pont az előnye a csíki csapatnak.

A fentiek fényében is nagyon fontos meccs előtt áll Valentin Suciu csapata, a csíkiaknak szinte kötelező lenne a győzelem a sereghajtó Pandurii Lignitul ellen, amely egyetlen győzelmét idegenben, Resicabányán aratta. Nem mellékes, hogy az utolsó előtti Bákói Aerostar ellen sem sikerült a csíkiaknak a pontszerzés, így nem szabad lazán vennie Valentin Suciu csapatának a holnapi találkozót. Ahogy már a csíki drukkerek megszokhatták, az FK Csíkszereda – Pandurii Lignitul találkozót négy helyen is lehet majd követni élőben: a bátrabbak a Lokálpatrióták szurkolói csoporttal közösen a városi stadion délnyugati oldalán, a kerten kívülről biztathatják a piros-feketéket, a „fotelszurkolók” pedig az Erdélyi Magyar Televízió, a közösségi (Facebook) és a legnagyobb videómegosztó (YouTube) oldalon nézhetik a mérkőzést, amelyet Ráduly Róbert Kálmán kommentál majd.

Az FK Csíkszereda Elit ligás csapatai is pályára lépnek a hétvégén, az U19-es és az U17-es korosztályú focisok Craiován az Universitatea ellen játszanak. Az U19-es csapat szerdán pótolta a harmadik fordulóból elnapolt meccsét a Kolozsvári CFR ellen a kincses városban, amelyet a „vasutasok” nyertek meg 2–1-re. A csíkiak első meccsüket vesztették el, helyük a tabellán nem mérvadó, mivel csak három meccset tudtak eddig le, míg a többi gárda már négy-öt találkozónál tart. Akárcsak az U17-es gárdának, az U19-es csapatnak is van két elnapolt meccse, szerdán Temesváron a Banatul, november 11-én, hazai pályán a Ripensia ellen pótolnak.

Még tart a Székelyudvarhelyi FC számára a kényszerpihenő, így a csapat nem játszik az 3. Liga 5. csoportjában a hétvégén. A hetedik fordulóból elnapolt székely rangadót viszont lejátsszák, így az SZFC a Sepsi OSK II.-t fogadja majd szerdán, 14 órától, november 11-én pedig pótolja a 8. fordulóból elhalasztott Olimpic Cetate elleni találkozót, amelynek Barcarozsnyó ad majd otthont. A csoportban viszont lesz egy rangadó a hétvégén is, a listavezető Corona a szintén brassói, második helyen álló SR Municipalt fogadja, előbbi még nem vesztett meccset, és akárcsak a Steagu Ro­șu utódja, a másodosztályba való jutásért küzd.

Idegenben a Sepsi OSK

Az 1. Liga 9. fordulójában  a háromszékiek az oltyánverő Academica Clinceni ellen játszanak holnap délben idegenben. A Sepsi OSK számára a siker azt jelentené, hogy továbbra is a három dobogós sarkában maradhat, noha eredménytől függetlenül megtartja a hétvége után is a negyedik helyét Leo Grozavu csapata. A címvédő Kolozsvári CFR a medgyesieket fogadja, a FCSB Târgoviștere látogat, míg az éllovas Universitatea Craiova Nagyszebenben javíthatja ki az elmúlt hétvégi botlását.

Hétvégi sportműsor

1. Liga, 9. forduló: ma: FC Argeş Piteşti – FC Voluntari (18), Bukaresti Dinamo – Astra Giurgiu (21); holnap: Academica Clinceni – Sepsiszentgyörgyi OSK (12.30), FC Botoşani – Aradi UTA (19.15), Nagyszebeni FC Hermannstadt – Universitatea Craiova (21.45); vasárnap: Politehnica Iaşi – Konstancai Viitorul (18), Kolozsvári CFR – Medgyesi Gaz Metan (21); hétfő: Chindia Târgovişte – Bukaresti FCSB (21).

2. Liga, 10. forduló: holnap: FK Csíkszereda – Pandurii Lignitul Târgu Jiu (11), Resicabányai MSC – Concordia Chiajna (11), Temesvári Ripensia – Turris-Oltul Turnu Măgurele (11), Dunărea Călăraşi – Bukaresti Metaloglobus (11), Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Unirea Slobozia (11), VSK Slatina – Gloria Buzău (11), Lénárdfalvi Comuna – Temesvári ASU Politehnica (11); vasárnap: Konstancai Farul – CS Mioveni (11.30); hétfő: Bukaresti Rapid – Kolozsvári Universitatea (18); kedd: U Craiova 1948 – Bákói Aerostar (17).

3. Liga, 5. csoport, 8. forduló: ma: Astra II. Giurgiu – Kézdi­vásárhelyi KSE (15), Brassói Corona – Brassói SR Municipal (15), Sepsiszentgyörgyi OSK II. – CSO Plopeni (15); holnap: CS Blejoi – Brassói Kids Tâmpa (15). A Barcarozsnyói Olimpic Cetate – Székelyudvarhelyi FC találkozót november 11-én, 14 órától játsszák. A székelyudvarhelyiek a 7. fordulóból elhalasztott Sepsi OSK II. elleni találkozójukat kedden 14 órától pótólják.

Elit Liga, Nyugati csoport, a 6. fordulóban: U19 és U17: Universitatea Craiova – FK Csíkszereda (holnap 14, illetve 16 órától).

Forma–1. Az idei világbajnokság 13. futamát az olaszországi Imolában rendezik a hétvégén. Az Emilia-Romagna Nagydíj során csak egy szabadedzést tartanak, amely holnap 11 órakor kezdődik, az időmérőt 15 órától tartják, míg a futamra vasárnap 14.10-től kerül sor.


Kapcsolódó cikkek:

16. Erdélyi Táncházzenészek Találkozója

Kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat, mesterkurzusokat és jó hangulatú muzsikálásokat tartottak az elmúlt hétvégén a XVI. Erdélyi Táncházzenészek Találkozóján. Az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesülete szervezte négynapos rendezvénynek...

Sikerrel zárult az Erdélyi Vállalkozói Iskola

Közel félszáz jelentkezőből választották ki azt a 18 fiatal vállalkozót, aki négy hétvégés műhelytáborban szerezhettek használható tudást, amit cégük fejlesztésében, elképzeléseik megvalósításában alkalmazhatnak. A...

Tízezer lejt szán az SZKA környezetvédelmi projektekre

Összegyűlt a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) Zöld alapja, így idén is támogatni tudják az udvarhelyszéki civil szervezetek környezettudatosságra ösztönző programjait, sőt, ehhez kapcsolódó eszközbeszerzésre...

Legfrissebb