A Sepsi OSK hazai pályán játszana, akár nézők nélkül is

Inkább Sepsiszentgyörgyön, mint Bukarestben vagy Antalyában

34

Abszurdnak tartja akár a törökországi, akár a bukaresti folytatást az 1. Liga egyetlen székelyföldi csapatának tulajdonosa. Diószegi László azt mondja, ha már nézők nélkül kell folytatódjon a bajnokság, akkor inkább Sepsiszentgyörgyön játszanák le hazai mérkőzéseiket.

A székelyföldi várost tartja a legjobb helyszínnek csapata hazai számára Diószegi

Nem tartja jó ötletnek a labdarúgó 1. Liga törökországi folytatását Székelyföld egyetlen első osztályú csapatának elnöke, Diószegi László. A Sepsi OSK vezetője a Puskás Akadémia honlapjának nyilatkozott a klub és az 1. Liga helyzetéről.
Diószegi László a június 13-át tartja reálisnak az 1. Liga újrakezdéhez. A klubvezető elmondta, jelenleg a Sepsi OSK játékosai egyéni edzéstervek alapján készülnek, de reméli, hogy a május 15-ig tartó szükségállapot előtt már együtt készülhet a csapat a bajnokság folytatására. – A Román Labdarúgó Liga (LPF) már kérte a kormányt, hogy a kiscsoportos foglalkozásokat megkezdhessük, erről talán a héten dönthetnek. A napokban járt Sepsiszentgyörgyön az egészségügyi miniszter, aki újságírói kérdésre azt válaszolta: most ne foglalkozzunk a labdarúgással, vannak más dolgok is. Szerintem benne van az is a pakliban, hogy akár még később indul újra a futballélet – nyilatkozta Diószegi László.
A Sepsi OSK tulajdonosa szerint abszurd ötlet lenne Törökországba vinni a román élvonalbeli bajnokikat. – Ha minden csapat egyetért ezzel a javaslattal, akkor mi nem fogunk ennek az útjába állni. Szerintem abszurd dolog az egész, olyan országba mennénk, ahol sokkal több a fertőzött és a halott, mint Romániában. Arról nem is beszélve, júniusban és júliusban Antalyában negyvenfokos hőség lesz, ott nem lehet emberi körülmények között futballozni. Valaki kitalálta ezt, a román sajtó pedig felkapta, de már nagyon sok klub jelezte, hogy ezt kivitelezhetetlenek tartja – mondta Diószegi László. A sepsiszentgyörgyi klubvezető hozzátette, felvetődött a bukaresti folytatás ötlete is, mert a román fővárosban és környékén sok pálya van. – A csapatokat tizennégy szállodában helyeznék el, s onnan csak a mérkőzésekre mennének. Ezt jobb ötletnek tartom, de még mindig szívesebben játszanék nézők nélkül is Sepsiszentgyörgyön, mint Bukarestben” – mondta Diószegi.
A Sepsi OSK az 1. Liga alsóházának második helyén áll, két találkozót követően 19 pontja van a csapatnak, az első helyen 24 ponttal a Viitorul Konstanca áll, míg a székelyföldiek mögött a harmadik és negyedik helyen a 17 pontos Nagyszebeni FC Hermannstadt és a Bukaresti Dinamo áll.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.