A rák ellenszere a természetben

4 601

A bükki füvesembert telt ház fogadta kedd este Csíkszeredában, hiszen a természetben fellelhető gyógynövények hasznosítására sokan voltak kíváncsiak. Előadásában részletesen taglalta a gyógyszeripar működésének gondjait és a gyógynövények csodatevő erejét is.

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

A természet mindannyiunk otthona és patikája című előadásában a bükki fü­ves­emberként ismert Szabó György hangsúlyozta, hogy a népi gyógyítás nem kuruzslás, ugyanakkor minden embernek kötelessége a rendszeres egészségügyi vizsgálatokon való részvétel. Elmondta, hogy a diólevélből készült tea 64 féle betegség gyógyítására alkalmas, köztük a polip gyógyítására is, de elpusztítja a májon keletkező cisztát is.
A füvesember kiemelte, hogy a gyógyszeripari termékekkel legtöbb esetben csak tünetkezelést végeznek, amelynek következtében sosem következik be a teljes gyógyu-
lás, hanem körforgásszerűen ismétlődnek a kezelések.
– A gyógyszeres kezelések mellékhatásaival senki sem vitatkozik, ezek valós tények. A megelőzés fontosságán kellene legyen a hangsúly, és a megfelelő gyógyteákkal könnyedén meg lehet szabadulni bármilyen betegségtől – ecsetelte Gyuri bácsi.
Az előadás során rengeteg gyógynövény pozitív hatásáról esett szó, és a közönség meglepődve hallgatta a bárki számára hozzáférhető természetpatika kínálatát. Emellett a helyes táplálkozás és folyadékfogyasztás kérdése is szóba került, mondván, hogy a reuma és a porckopás fájdalmas tüneteitől is megszabadulhatunk, ha egy kicsit jobban odafigyelünk magunkra.
Mivel a veseműködést segíti elő a folyadékbevitel, így azzal, ha rászoktatjuk magunkat az előírt mennyiség elfogyasztására, megóvjuk szervezetünket fölösleges bántalmaktól, vallja a füvesember.
A mellrák megelőzéséről is szó esett.
– Tessék naponta tudatosan tíz percet izzadni! – jelentette ki, majd hozzátette, hogy sokszor a hónaljmirigyek begyulladása okozza ezt a betegséget, amelyet megelőzhetünk kellő testmozgással vagy egyéb izzadásserkentő módon.
Mindemellett a szív- és érrendszeri megbetegedésekről is szó esett, valamint a koleszterin széles körben elterjedt téves megítéléséről is. Az előadásból kiderült, hogy csak akkor kell foglalkozni a koleszterinszinttel, ha az értéke folyamatosan 10-nél nagyobb, de nagyon lecsökkenteni nem szabad, hiszen ezzel előidézhetjük a Parkinson-kór kialakulását is.
A természetben könnyedén fellelhető galagonya pozitív hatásáról is mesélt Szabó Gyuri bácsi, mint mondta, ennek a növénynek a teája képes megfiatalítani a szívet, hiszen az erek izmait rugalmasan tartja.
– Olyan sok gyógynövény létezik, hogy az már csoda. Okkal lelhető fel mindez a természetben – hangsúlyozta.
Kitért az emésztési zavarok kialakulására is, mondván, hogy a rossz táplálkozás már az európai ember szokásává vált, hiszen a napi étrendnek fele zöldségből és gyümölcsből kellene álljon, de aligha van olyan, aki ezt betartja.
Emellett az evés közbeni sietség negatív hatásáról is szó esett, hiszen a nyugodt evés már-már ismeretlen fogalommá vált. Elhangzott, hogy legalább hatvan-hetvenszer kell megrágni egyetlen falatot, és csak utána lenyelni, mert ez az ideális a gyomor számára.
Az emésztési zavarok kapcsán a gyomorideg okozta gyomorfekélyről is beszélt a füvesember, aki szerint az orbáncfű oldja a gyomorideget, de epekövesek nem használhatják, és 8 hét teázás után szünetet kell tartani.
A mozgásszervi problémák gyógyításáról is hallhattak az érdeklődők, ezzel kapcsolatban a kamilla- és a cickafarkteát ajánlotta az előadó, utóbbival kapcsolatban kiemelte, hogy a férfiak ne használják, mert ösztrogénnövelő hatással bír.
Előadása végén a rákos megbetegedésekről is beszélt az előadó, aki hangsúlyozta, hogy Európában az összes haláleset 20 százalékát okozza ez a kór, de vannak országok, ahol ez az átlag magasabb.
– A rák odafigyeléssel gyógyítható, hiszen a szervezetünk jelzi, ha baj van, ne nézzünk félre, ha jelentkeznek a tünetek. A természetben megtalálható az egynyári üröm nevű növény, amely hatása bizonyítottan 1200-szor jobb, mint a kemoterápiáé – mondta a bükki füvesember, aki ismételten hangsúlyozta, hogy a rendszeres orvosi vizsgálatot senki ne mulassza el.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek