A problémák ellenére a pontszerzés a cél

58

A bajnoki címvédőt látja vendégül a hazai jégkorongbajnokságban ma és holnap a Gyergyószentmiklósi Progym. A hazaiak keretproblémái nem oldódtak meg, a szakvezetés több ifjúsági játékost is bevet a hétvégi meccseken. Ennek ellenére a pontszerzés a piros-fehérek célja.

Nagyon nehéz két mér­kőzés vár a Gyergyó­szentmiklósi Pro­gym­ra: a piros-fehérek ma és holnap a hazai jégkorong bajnoki címvédőt látják vendégül a Békény parti város műjégpályáján. A gyergyóiak keretproblémái nem oldódtak meg, Farkas Csaba edző így több ifjúsági játékost is harcba küld a hétvégén. A problémák ellenére pontokat szerezne a Progym a jóval erősebb kerettel rendelkező Galaci Dunărea ellen.
A Duna partiak egyelőre szárnyalnak a hazai bajnokságban, a Sportul ellen hozták a kötelező győzelmeket, a Brassói Coronát is kétszer verték meg, a HSC Csíkszereda ellen is diadalmaskodtak, igaz, a csíkiak elleni második meccsen pontot vesztettek, miután csak hosszabbításban nyertek. A Progym is könnyedén lépett át a Sportulon, a múlt héten viszont gólzáporos meccsen meglepték a Steauát, a bakák elleni második meccsen viszont kikaptak. Farkas Csaba azt szeretné, ha a Dunărea elleni első meccsen is összejönne a siker.
– Nagyon nehéz két mérkőzés előtt állunk, egy olyan csapat ellen harcolunk, aki a nyáron és az ősz folyamán sokat erősödött. Ugyan nem mi vagyunk papíron az esélyesek, ennek ellenére szeretnénk pontokat szerezni a hétvégén – mondta lapunknak a Progym edzője. Farkas Csaba viszont több játékosát is kénytelen nélkülöznie. Daradics Csaba az ISK Gyergyószentmiklós U12-es csapatának edzőjeként a hétvégén Magyarországon tartózkodik, a gyerekek ugyanis a magyar pontvadászatban selejtezőt játszanak. Kozma Zsoltot megoperálták, számára 1-2 hét pihenőt írtak elő orvosai. Székely László holnap családot alapít, így ő sem lesz a Dunărea elleni meccseken a jégen. Köllő Loránd és Vacláv Novák influenzás, ők viszont vállalják a játékot betegen is, ahogyan Pál Ferenc is, aki a Steaua elleni múlt szombati meccsen agyrázkódást szenvedett egy ütközést követően. – Pál orvosi kivizsgáláson esett át, a szakemberek szerint játszhat. Nagy Levente a héten már edzett, így rá is számíthatunk. Ám a sok hiányzó miatt kénytelenek vagyunk több ifjúsági játékost is harcba küldeni – mondta Farkas Csaba.
Csíkkarcfalván a Steaua holnap este és vasárnap délelőtt a Sportult fogadja, az erőviszonyokat tekintve a „bakák” győzelme előre borítékolható.
A Progym – Dunărea találkozókat ma és holnap 17.30 órától rendezik, míg a felcsíki műjégpályán holnap 17.30-tól, vasárnap 11.30-tól lépnek pályára a csapatok.

Ötből négy
A héten megkezdte a magyar bajnoki szereplést az ISK-HSC Csíkszereda U18-as csapata. A Gál Sándor által edzett gárda az első kiszálláson öt találkozót játszott, ebből négyet megnyert, egyen pedig vereséget szenvedett.
A Györgypál Tamás és Janovits Endre által edzett ISK-HSC U14-es csapata jelenleg is Magyarországon van, a gárda eddig három meccsen van túl az alapszakasz A1 csoportjában. A csíkiak mérlege: két győzelem és egy vereség.
Eredmények: U18: Pesterzsébeti HC – ISK-HSC Csíkszereda 0–5, KMH – ISK-HSC 4–11, MAC Budapest – ISK-HSC 3–1, UTE – ISK-HSC 3–5, Vasas – ISK-HSC 2–3 – szétlövéssel. U16: UTE B – ISK-HSC 3–6, MAC Budapest – ISK-HSC 9–3, Gepárd SE – ISK-HSC 1–23.

Kopacz Gyula

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.