A pontszerzés sikerült, a győzelem nem: Aranygóllal nyert a Corona

21

Pontot ugyan szereztt a Csíkszeredai Sportklub, győzni viszont nem sikerült a kék-fehéreknek tegnap este Brassóban a Corona ellen. A jégkorong Erste Liga középszakaszában és a román bajnokságban egyaránt számító mérkőzést a Corona aranygóllal nyerte meg. A két csapat a héten újabb meccset játszik a Debrecen ellen, amely ma Brassóban, holnap Csíkszeredában lép jégre.

Kétgólos vezetésről kapott ki tegnap este Brassóban a Sportklub                                Fotó: László F. Csaba / archív

Nem sikerült győznie a jégkorong Erste Liga középszakaszában a Csíkszeredai Sportklubnak, a kék-fehérek tegnap este Brassóban szenvedtek újabb vereséget. A találkozó az Erste Liga mellett a román pontvadászatban is számított, így a csíkiak mindkét sorozatban szereztek ugyan egy pontot, ám a végeredmény a Coronának kedvezett, amely aranygóllal győzte le a Sportklubot. Pedig a csíkiak a 41. percig vezettek.
A találkozót győzelmi kényszerrel kezdte a Sportklub, és több veszélyes támadást is vezettek, ám Tőke rendre hárítani tudta a korongot a lövések után. A csíki kapuban Adorjánnak is akadt tennivalója, a veszélyes brassói támadásoknál azonban sokszor bravúrt bemutatva védett. A 15. percben Veshutkin és Biró Ottó páros kiállítása miatt négy a négy ellen küzdöttek a csapatok, amikor Pyett lövésére kissé kilépett kapujából Tőke és hárította ugyan a korongot, de a kipattanó játékszert Rokaly Szilárd a barcaságiak kapujába juttatta. Noha még voltak helyzetek az első harmadban, a felek egygólos csíki előnnyel mehettek az első pihenőre.
A második harmadban sokkal magabiztosabban játszott a Corona, ám kétszeri emberelőnyüket sem sikerült gólra váltaniuk. Egy ellentámadás végén Brophey lövését követően túljutott a korong Tőkén, ám a kapuvason csattant a játékszer. A 31. percben Taratukhin a barcasági kapu mögül jól passzolt Fodorhoz, a csíki csatár pedig bevette Tőke ketrecét. A játékrész utolsó előtti percében Rokaly, majd Veshitkin előtt adódott lehetőség, de nem sikerült az újabb gólszerzés.
A harmadik harmadot a Corona a lehető legjobban kezdte, hiszen Trancă szépíteni tudott, ezt követően pedig folyamatosan rohamoztak a házigazdák, a Sportklub hokisai csak elvétve jutottak el a barcaságiak kapujáig, ám akkor veszélyes lövéseiket Tőke rendre hárította. Az 55. percben Brown egy távoli lövésből kiegyenlített, a gólt a játékvezetők a videobíró segítségével újranézték, de nem láttak támadószabálytalanságot, így érvényesítették. A hosszabbítás két csíki helyzettel indult, de Veshutkin és Kulyas lövését is fogta Tőke, a túloldalon pedig Adorján mentett három alkalommal bravúrral. A 64. percben Molnár Zsombor egy egyéni akció végén egy látványos góllal döntötte el a mérkőzést, amely után a Corona az Erste Ligában és a román bajnokságban is kettővel gyarapította pontjai számát, míg a Sportklub egy-egy egységgel távozhatott Brassóból.
A Corona ma este a Debrecent fogadja, a cívis városiak holnap a Sportklub ellen lépnek jégre a Vákár Lajos Műjégpályán az Erste Liga középszakaszában, a Gyergyói HK ma 20 órától a Hokiklub Budapest ellen lép jégre.

Eredmények
Erste Liga, felsőház: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 3–2 (0–1, 0–1, 2–0, 1–2) /Trancă (41.), Brown (55.), Molnár (64.), illetve Rokaly Sz. (16.), Fodor (31.)/; Dunaújvárosi Acélbikák – Ferencváros 5–4 (5–2, 0–1, 0–1) /Azari (1.), Turcotte (4.), Dansereau (8.), Somogyi (11.), Kovács (16.), illetve Pulli (3., 40.), Tóth (12.), Kulmala (60.)/. Az állás: 1. Dunaújváros 13 pont, 2. Ferencváros 13 p., 3. Debrecen 9 p., 4. Corona 9 p., 5. Sportklub 7 p.
Erste Liga, alsóház: Fehérvári Titánok – Gyergyói HK 1–3 (0–1, 1–1, 0–1) /Almási (34.), illetve Tendler (7., 36.), Valdix (48.)/; Újpesti TE – Vasas Budapest 5–1 (0–0, 2–1, 3–0) /Sikorcin (23.), Rafaj (29.), Varga (51.), Di Diomete (54.), Reed (60.), illetve Páterka (40.)/. Az állás: 1. Gyergyói HK 18 p., 2. Újpest 16 p., 3. Titánok 13 p., 4. Hokiklub Budapest 4 p., 5. Vasas 4 p.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek